האכלת תינוק היא הרבה מעבר להזנה פיזית, היא מהווה אף למעשה את יצירת הקשר התקשורתי הראשון של ההורים עם תינוקם. רבים מתחבטים בשאלות הנוגעות לתזונת תינוקם, ובדיוק לשם כך, יכולים הם להיעזר ביועצות תזונה לתינוקות.
מתי אפשר להתחיל את שלב טעימות המזון של התינוק? מה מותר לתינוק לטעום? מה הקשר בין התפתחות לבין שלב הטעימות? כיצד להפוך את הטעימות לארוחה? כיצד מזהים אלרגיות לסוגי מזון? אלו הן שאלות שרבים הם ההורים המתחבטים בהם. את המענה לשאלות אלו והסיוע שבדרך, הם יוכלו לקבל מיועצות תזונה לתינוקות.
|
|
בשנים האחרונות קיים ביקוש רב למקצועות בתחום ההדרכה להורים צעירים המגדלים תינוקות. |
|
|
אודות קורס יועצות תזונה לתינוקות
קורס יועצות תזונה לתינוקות, מכשיר את הלומדות במסגרתו בכל הנוגע לתזונת תינוקות נכונה. בשנים האחרונות קיים ביקוש רב למקצועות בתחום ההדרכה להורים צעירים המגדלים תינוקות, שכן בעוד בעבר הידע בנושא עבר מאם לבת, כיום האימהות הן קרייריסטיות, עסוקות, ואף תחום המזון השתנה ללא שיעור. כל גורמים אלו, מביאים לכך שלעיתים, הורי הפעוט חסרי ניסיון וידע בכל הנוגע להאכלה נכונה של תינוקם.
מטרתם של לימודי קורס יועצות תזונה לתינוקות
מטרתו של הקורס להקנות את הכלים והמיומנויות אודות תזונת של תינוקות, לצד הכלים המסייעים בהדרכה וליווי של ההורים את התינוק במעבר מתחליף חלב אם, או חלב אם, לאכילה של מוצק.
למי מתאימים לימודי ייעוץ לתזונת תינוקות?
לימודים אלו מתאימים לבעלות אוריינטציה מקצועית מתחומים מקבילים, המעוניינות להוסיף עבור עצמן תחום התמחות מבוקש נוסף. דולות, מלוות התפתחותיות, יועצות המנחות הורים, אחיות, דולות ועוד. כמו כן, לימודים אלו יכולים אף להתאים לאלו המעוניינות ללמוד מקצוע חדש בעל ביקוש ההולך וגדל.
תכני לימודי ייעוץ לתזונת תינוקות
במהלך הקורס ילמדו הסטודנטיות אודות המעבר לאכילת מוצקים וכיצד יש לעשותו בצורה הדרגתית ונכונה - טעימות של המאכלים, הכנסתם כחלק מתזונה יומית מסודרת של הפעוט,
גישת הקורס היא גישת האינטליגנציה הרגשית, על פיה יש להתאים את ההדרכה לצרכים הספציפיים של המשפחה ושל הפעוט.
בנוסף, יעסוק הקורס בהפסקת ההנקה, אכילה בריאה בגיל הרך וכשלים הנוגעים לאכילה בגיל הרך, השמנת יתר, השפעותיה של תזונה נכונה על התפתחות בגיל הרך, כיצד יש להקנות לילד הרגלי אכילה בריאים, מה לעשות כאשר הילד איננו מעוניין להיפרד מהליך ההנקה או מהבקבוק וכיצד להתמודד עם התנגדויות אלו ובכלל עם כאלו הנוגעות לאכילה, אודות סוגי הורים ודפוסים של התקשרות בין ההורה לילד.