לימודי מתמטיקה שימושית, מניחים תשתית לעיסוק בתופעות טבע וחברה בראי המתמטי. הם מקנים את האפשרות לנתח תהליכים כלכליים וטכנולוגיים, מסייעים להתייעלותם של תהליכי ייצור, חוזים תוצאות של ניסויים ואף ניתן לשלבם כחלק מניהולם הפיננסי של חברות ומוסדות שונים.
לימודים של תחום המתמטיקה השימושית, מעבירים את הידע המתמטי והכלכלי הנרחב הנדרש לעיסוק במסגרת תחום זה, לצד לימוד אודות מגוון מודלים ממוחשבים, לימודי יסוד הרלוונטיים למתמטיקה שימושית אודות מערכות מכאניות ואלקטרוניות, היעילים להשתלבות בתעשיית המתמטיקה השימושית. כמו כן, במהלך הלימודים נערכת התנסות מעשית בפתרון בעיות יישומיות, לצד לימודים תיאורטיים של המחקר המתמטי (נושאים כמו משוואות כבידה, משוואות דיפרנציאליות חלקיות, מע´ דינאמיות, יכולות של אינטגרציה בינתחומית, תורת הפוטנציאל ותורת המשחקים, אופטימיזציה, סימולציית תהליכים, אנליזה פונקציונאלית, הוראת מתמטיקה, מתמטיקה פיזיקאלית וכו´).
|
|
לימודי מתמטיקה שימושית, מניחים תשתית לעיסוק בתופעות טבע וחברה בראי המתמטי. |
|
|
קורסים הנלמדים במהלך לימודי מתמטיקה שימושית
להלן מדגם אופציונאלי של חלק מהקורסים הנלמדים במהלכם של לימודי מתמטיקה שימושית הם אלגברה אנליטית: חשבון אינפיניטסימאלי, יסודות במדעי המחשב, גיאומטריה אנליטית, מתמטיקה דיסקרטית, פיזיקה אקדמית על מבואותיה, מכאניקה, תורת ההסתברות, משוואות דיפרנציאליות רגילות, אנגלית טכנית, התמרות אינטגראליות, פונקציות מרוכבות על סוגיהן, אלקטרו מגנטיות, מבני נתונים ואלגוריתמים, תה´ אקראיים, משוואות דיפרנציאליות חלקיות, מע´ דינאמיות, פיזיקה מודרנית, אנליזה נומרית, תרמודינאמיקה, אופרטורים ליניאריים ומרחבים של הילברט, מבוא למיקרו כלכלה, בניית מודלים מתמטיים, אופטימיזציה ליניארית ואופטימיזציה לא ליניארית, עיבוד אותות, מבוא למאקרו כלכלה, מכאניקת רצף, אקונומטריקה, תורת הכאוס, שדות אלקטרומגנטיים, מבוא לתחום הבקרה, מבוא בניהול פיננסי, מודלים סטוכסטיים של חקר ביצועים, פונקציות מוכללות, תורת משוואות דיפרנציאליות - איכותית, אלגברה מודרנית, אנליזה פונקציונאלית - לימוד אלמנטים עיקריים וחשובים, חשבון ווריאציות, אנליזה הרמונית, תורת משחקים בתחום הכלכלה, תורת הקירובים, עיבוד של אותות אקראיים, עיבוד תמונה באופן ממוחשב, מכאניקה אנליטית, כלכלה של אי ודאות, מימון ציבורי וכלכלת המגזר הציבורי, אלמנטים סופיים, מודלים בצמיחה כלכלית וכלכלת ישראל.
אפשרויות תעסוקתיות בתום לימודי מתמטיקה שימושית
תכנית לימודי מתמטיקה שימושית, על לימודיה התיאורטיים המעמיקים לצד מסגרת ההכשרה המעשית שהיא מעניקה, מאפשרת לבוגריה בעזרת התמחות במידול או במערכות אלקטרו מכאניות, להשתלב בצוותים האמונים על פיתוחן של טכנולוגיות מתקדמות, בתחומים כמו רובוטיקה, מכשור רפואי, סביבה, טומוגרפיה ממוחשבת, ננוטכנולוגיה, ייעוץ פיננסי ובנקאות. כמו כן, ניתן להמשיך בלימודים מתקדמים, ולהתפתח בתחום המחקר של המתמטיקה השימושית, המהווה בסיס תיאורטי נרחב של פיתוחים מדעיים רבים.