לימודי תואר ראשון בגיאוגרפיה מתפרשים על מגוון תחומי ידע ועם תום הלימודים, יכולים הבוגרים לעסוק במגוון מקצועות הנוגעים לסביבה, מה שבין אדם לסביבה, תכנון של גיאוגרפיית ערים, יישובים, תשתיות ועוד.
לימודי תואר ראשון בגיאוגרפיה אמנם לא נהנים מהיוקרה של תארים אחרים דוגמת רפואה ומשפטים, אולם הם בהחלט נותנים מענה מספק למתעניינים בתחום, המעוניינים בהכשרה אקדמית. מתכונת לימודי תואר ראשון בגיאוגרפיה, היא לרוב דו-חוגית וניתן לשלבה עם חוג אקדמי נוסף וניתן להתמחות במסלולים שונים בתחום ולשלבם עם המסלול לימודים העיקרי - בין אם פיתוח סביבתי ולימודי הסביבה, אוקיינוגרפיה, גיאולוגיה, ידיעת הארץ, ארכיאולוגיה, סביבת האדם, מדעי החברה, גיאוגרפיה יישומית, מדעי הטבע, הנדסה אזרחית ועוד.
|
|
לימודי גיאוגרפיה עוסקים בניתוח של תופעות שונות הנוגעות לכדור הארץ, כאשר הם מתמקדים בתנועות טבעיות או מלאכותיות על פני כדור הארץ וחקר פעילותו של האדם ביחס למרכיבי הנוף השונים. |
|
|
מהו תחום המחקר בו מתמקדים לימודי גיאוגרפיה?
לימודי גיאוגרפיה עוסקים בניתוח של תופעות שונות הנוגעות לכדור הארץ, כאשר הם מתמקדים בתנועות טבעיות או מלאכותיות על פני כדור הארץ וחקר פעילותו של האדם ביחס למרכיבי הנוף השונים. לימודי גיאוגרפיה מתפרשים על מגוון תחומי ידע כמו מדעי החברה, מדעי הרוח ומדעי הטבע כאשר את המחקר שלהם ניתן לחלק לתופעות הנוגעות לאדם והשפעתו על הסביבה, תחום מחקר הידוע כגיאוגרפיה של האדם, ואת התופעות הטבעיות עצמן, שהמחקר אודותיהן ידוע ומוכר כמחקר של הגיאוגרפיה הפיזית.
על הלימודים
הלימודים הם עיוניים לצד מעשיים. במסגרת ההתנסויות המעשיות של תואר זה, מסיירים הסטודנטים ברחבי הארץ ובמעבדות. הם אף מתנסים בבחינתן של תופעות פיזיות, זיהויין ויחסי הגומלין שביניהן כמו גם במיפוי, מדידי, מיון ותיאור של תופעות אלו באופן שיטתי בהתאם לפרמטרים מחקריים של ניסוי, וזאת תוך שהם עומדים על הקשר שבין האדם לסביבה. ניתן במהלך הלימודים להתמחות בתחומים כמו תכנון ערים, שימור אתרים, הידרולוגיה, גיאוגרפיה יישובית – לערים וכפרים, שימור, מערכות מידע גיאוגרפית (GIS), לימודי אקלים, גיאולוגיה, גיאוגרפיה פוליטית, קלימטולוגיה סינופטית ועוד מגוון נושאים והתמחויות מעניינים.
אפשרויות תעסוקה
הלומדים תואר ראשון בגיאוגרפיה, עשויים למצוא את מקומם בתפקידי מפתח של תכנון, שימור ופיתוח סביבתי של ערים במסגרת עבודה במועצות מקומיות וגופים ממשלתיים. לצד אלו עולה אף הביקוש לבעלי הכשרה והתמחות בגיאו-אינפורמטיקה - תחום שעוסק בפיתוח מערכות גיאוגרפיות של מידע ופועל אף הוא במסגרות ממשלתיות, עירוניות ואף במסגרת מערכת הביטחון. הסטודנטים אף יכולים להמשיך ללימודי תואר שני בגיאוגרפיה ואף לפנות לתחום ההוראה.