מעצב אופנה הוא מי אמון על הפאן הקריאטיבי – של יצירת הבגד. תוך כדי התהליך עליו להתחשב בהתאמתו של הבגד למידות גוף שונות, טשטוש אזורים בעייתיים, הבעת ייחודיות ואופי באמצעות הבגדים שלו כמעצב ושל זה הלובש אותו כבן אדם ועוד.
אופנה היא חלק בלתי נפרד מחיינו, שכן האופן בו אנו לבושים מלווה אותנו ביום יום, באירועים ומסייע לנו לבטא את מי שאנחנו בעזרת הבגד. כמו כן, לאופנה צד פרקטי של התאמת הבגדים והבדים לאקלים המקומי, לצד התאמתו של הבגד למידותיו של הגוף. האופנה הינה תחום נרחב והיא מחלוקת למגוון תתי תחומים בהם ניתן לעסוק - עיצוב אופנה, קניינות בתחום האופנה, תדמיתנות שהיא למעשה "הנדסת הבגד", שיווק בתחומה של האופנה, תפירה, סטיילינג ועיצוב טקסטיל. בתחומי עיצוב אופנה ועיצוב טקסטיל, קיים הבדל משמעותי בין לימודי אופנה הנלמדים במסגרתו של תואר אקדמי, לבין לימודי אופנה הנלמדים במסגרת קורס או תעודה, הנחשבים ללימודי העשרה ומתפרשים על פני מספר חודשים, ואף אינם דורשים תנאי קבלה מיוחדים לרוב. יחד עם זאת, גם מלימודי קורס בעיצוב אופנה או טקסטיל, ניתן להפיק תועלת ובסופם להשתלב בתפקידים בתחום האופנה, ועל כן, על מי שניגש לקראת שלבי הקבלה ללימודים, להבין מהי המטרה לשמה הוא רוצה ללמוד, ועל פי כך להחליט האם כדאי לו ללמוד לימודי תואר הנמשכים לרוב כארבע שנים, או לימודי תעודה במסגרת קורס.
|
|
אופנה היא חלק בלתי נפרד מחיינו, שכן האופן בו אנו לבושים מלווה אותנו ביום יום |
|
|
מה לומדים בלימודי עיצוב אופנה?
לימודי עיצוב אופנה משלבים הרצאות והעברת מידע שהינה תיאורטית, לצד קורסים, סדנאות ותירגולים שהינם פרקטיים. בין הנושאים הנלמדים, ההכרחיים לעיסוק במקצוע עיצוב האופנה הם: סוגי זרמים בתחום האופנה, על הבגד בתרבויות שונות, ההיסטוריה של הבגד, אודות תפירה, כל מה שצריך לדעת על גזרות יסוד, על יסודות רישום אופנה, ציור, עבודה עם סוגי בדים שונים והשפעותיה על הליך עיצובו של הבגד, סטיילינד ותדמיתנות, כיצד ניתן להשתמש בבד ולעשות מניפולציות שונות בעזרתו שישפיעו על מראה הבגד, על קניינות, קטלוגים, אמנות מודרנית והשפעותיה על תחום העיצוב, כמו גם עיצוב באמצעות מחשב.
מה ניתן לעשות בתום לימודי עיצוב אופנה מבחינה תעסוקתית?
בתום הלימודים, מקבל הבוגר את התעודה הרלוונטית, המעידה על הסמכתו, בין אם במסגרת לימודי תעודה או לימודי תואר ראשון. באפשרותו להשתלב כמעצב אופנה בחברת בגדים, בית אופנה, או להקים עסק פרטי משלו לעיצוב בגדים. כמו כן, ביכולתו לעסוק בתחומי משיקים מתחום האופנה לפרנסתו דוגמת סטיילינג, קניינות, טקסטיל ועוד.