הדרך ללימודי רפואה רצופת תלאות, ולעתים יש כאלה שמעדיפים לעבור את התלאות האלה בחוץ לארץ, במיקום אחר, מנותקים מהשגרה של הארץ. אמנם בעבר בטרם נפתחו כל המוסדות המלמדים רפואה בארץ, בחרו סטודנטים רבים ללמוד רפואה בחו"ל, והיו גם כאלה שלא עמדו בתנאי הקבלה של המוסדות הישראלים ולכן בחרו ללמוד בחו"ל. כיום המצב שונה במעט, ובשל העובדה שהלימודים והשהייה בחו"ל עולים הרבה כסף, וגם בשל חבלי הקליטה בוחרים הסטודנטים לרוב להעדיף ללמוד רפואה בארץ, אך עם זאת, יש כאלה שנמשכים דווקא למקומות זרים ולמסגרת תרבותית שונה, ועבור כל אלה מומלץ בחום לעבור מכינה לקראת לימודי רפואה בחו"ל.
למי מיועדת המכינה לקראת לימודי רפואה בחו"ל
המכינה לקראת לימודי רפואה בחוץ לארץ מכינה את הסטודנט לחוויית השהייה בחוץ לארץ - על מנת להגיע ללימודים בשלים ומוכנים, על הסטודנטים לשלוט בכל כישורי השפה של המדינה אליה הם נוסעים, וזאת כדי להתנהל בחיי היום יום וכמובן כדי להבין את הנעשה בלימודים. מלבד זאת, יש כישורים נוספים שראוי להצטייד בהם בין אם מדובר בלימודים אקדמיים בחוץ לארץ או בארץ, והמכינה מציידת את הסטודנטים בכל הכישורים הללו.
מה לומדים במכינה לקראת לימודי רפואה בחו"ל
במכינה לקראת לימודי רפואה בחוץ לארץ רוכשים הסטודנטים את כל מיומנויות השפה הכישורים האקדמיים שיאפשרו להם להשתלב בנוחות ובקלות בלימודים בחוץ לארץ, בנוסף, נלמדים במכינה הנושאים הבאים – מקצועות מבוא שמכינים אותם לקראת הלימודים עצמם בחו"ל, למידת השפה של המדינה בה הם עומדים לשהות, הכרת התרבות והמנהגים של המדינה והכנה לקראת שלב המיון ובחינות הקבלה שייערכו להם שם.
מהם נושאי הלימוד שקשורים לרפואה במכינה לקראת לימודי רפואה בחו"ל
נושאי הלימוד במכינה לקראת לימודי רפואה בחוץ לארץ כוללים נושאים כמו פיזיקה, ביולוגיה, כימיה, מבואות לפיזיולוגיה ואנטומיה. בתחום הביולוגיה יתמקדו במכינה בנושאים כגון מחלות גנטיות, מבנה התא ומרכיביו ועוד. בכימיה יתמקדו במבואות בכימיה, מבנה האטום, כימיה אורגנית וכדומה, ואילו בפיזיקה ובאנטומיה יתמקדו במערכת השלד והשרירים, מערכת הלב וכלי הדם, וכדומה.