ביחד עם הנדסת מכשור רפואי, ניתן להעניק פתרונות לצרכים דינאמיים בעולם האקדמיה והתעשייה הרפואית. לפי עיתון ה- NY TIMES, מהנדס רפואי יהיה המקצוע המבוקש ביותר בשנת 2018.
המהנדס הרפואי אינו נדרש ללמוד לימודים מלאים ברפואת אנוש, אולם הוא מקצוע תומך רפואה – קריטי להצלת חיים או לשיפור איכות החיים של כל אחד ואחת. לימודי הנדסה רפואית כוללים ידע בשני המישורים – הנדסה ורפואה - שמשתלב האחד בשני על מנת להציע פתרונות לנעשה בחדרי ניתוח, בקליניקות לאסתטיקה רפואית, בקופות החולים, במכוני רפואה למיניהם ואפילו בבית. האחריות של מהנדס רפואי היא גבוהה ומקיפה – משלב תכנון המכשיר, דרך ייצורו, תחזוקתו, שינוי ושיפור וגם תיקונו. שימוש לא נכון במכשיר שכזה עלול להיות הרה גורל ולכן האחריות היא רבה לצד השליחות שבתחום, וברמה הגבוהה ביותר.
|
|
המהנדס הרפואי אינו נדרש ללמוד לימודים מלאים ברפואת אנוש, אולם הוא מקצוע תומך רפואה הקריטי להצלת ושיפור חיים. |
|
|
מה ההבדל בין לימודי הנדסאי מכשור רפואי ובין לימודי הנדסה רפואית?
ישנו הבדל לא רק בהיקף הלימודים, אלא גם בסוג התעודה וברמת ההסמכה של בוגר התחום. מסלול לימודי הנדסאי רפואה הינו מסלול ללימודי תעודה – ולא לתואר, כפי שלימודי הנדסה רפואית מציעים, וניתן להמשיך ללימודי התואר הראשון בהנדסה תוך השלמת שעות הלימוד המבוקשות. המכון הממשלתי שמכשיר בטכנולוגיה ובמדע – המה"ט שכפוף למשרד התמ"ת, הוא המפקח על הלימודים הללו, ורק מעבר של מבחן מטעמו וכן עמידה בתנאי הקורס מאפשרים את ההכשרה הנדרשת לקבלת התעודה.
מה התכנים בלימודי הנדסאי מכשור רפואי?
בכל שנה, התכנים מתעדכנים בהתאם לסטנדרטים החדשים שנוצרים בתחום דינאמי זה, תוך כדי נוצרים מסלולי לימוד נוספים בתחום, כמו למשל מכאניקת מערכות פיזיולוגיות, הנדסת מערכות מידע שהן רפואיות, הנדסה קלינית ועוד. התכנים כוללים בין השאר שיטות הדמיה שונות, סטנטים – קפיץ להרחבת העורקים, פיזיקה, מכאניקה, אלקטרוניקה, א.ק.ג, ארגומטריה, תורת החשמל, איזוטופים, מצלמות גרעיניות וחיישנים בגוף ועוד. הלומדים רוכשים ידע מקיף גם בגוף האדם – אנטומיה, פיזיולוגיה, ביומכניקה ועוד.
מה עושים עם התעודה בהנדסאות מכשור רפואי?
הנדסאי מכשור רפואי יתפעל מכשור רפואי בכל מוסד רפואי, יכול לעבוד במפעלים לתכנון ולייצור מכשירים רפואיים, להשתלב במערכות בריאות פרטיות וציבוריות, לעשות עבודות תחזוקה למכשיר, לעבוד במכוני בדיקות רפואיים – מרפאות שיניים, לב, מעבדות ביומכאניקה וארגונומיה ועוד. ניתן להשלים את התואר לקראת לימודי תואר בהנדסה רפואית, עוד שלב בשרשרת המקצועית שמכשירה להסמכות נוספות ומתקדמות בתחום.