צלמי סטילס עובדים אמנם עם ציוד שלמראית עין נראה דומה: מצלמה, פלאש, עדשות חצובה, רפלקטורים ועוד, אולם אופי העבודה משתנה בין כל סגנון צילום.
הצלם באשר הוא, מחויב להכיר את הכלים עימם הוא עובד על כל פרטיהם כדי להגיע לשליטה מלאה, על אף שמדובר בדרך כלל באמנות. גם צלם עיתונות שתופס את הרגע ובעצם אמור להמצא בעיקר במקום הנכון, ולהוציא את התמונה הנכונה שמתעדת את הרגע שלא ישוב, גם אז ישנה תחרות גדולה לא רק על זוית הצילום אלא גם על המסר של התמונה – הנגיעה האישית של הצלם שהופכת את התמונה למיוחדת. קורס צילום ממוצע לרוב נלמד במצלמה דיגיטאלית אולם ישנה אופנה חוזרת של צילום אנלוגי – אלו רק הכלים שניתן ללמוד בקורס כדי לדעת איך להשתמש בהם. על מנת לשכלל את התוצאות המתקבלות, ניתן להירשם לסדנאות צילום שונות.
|
|
הצלם באשר הוא, מחויב להכיר את הכלים עימם הוא עובד על כל פרטיהם |
|
|
צילום למתקדמים ולמתקדמים יותר
למי שכבר יש את יסודות הצילום שולט בהם ומעוניין להתקדם לעבר הטכניקות המתקדמות יותר, ניתן להירשם לקורסים שמפתחים את טכניקת הצילום היצירתית – אישית. לרוב מדובר על קורסים ממוקדים בתחום עניין כל שהוא, כמו למשל תאורה – סטודיו או טבע, פוטושופ לצלמים, עיצוב קומפוזיציה בתמונה ועוד. מי ששולט גם במיני תחומים אלו כשסכום החלקים גדול מן השלם, יכול לבחור בקורס למתקדמים יותר, שעוסקים בדקויות ומגישים בהם פרויקטים אישיים על פי הז'אנר.
קורס לעיבוד תמונה
באחרונה ישנם מתחרים לתוכנת הפוטושופ הידועה והזמינה, כשישנם קורסי גרפיקה ממוחשבת בתוכנות כמו לייטרום, פוטו פיינט, פוטוסטיישן ועוד – אלו תוכנות שמאפשרות מניפולציה על התוצר מהמצלמה. מרטשים ומעבדים את התמונה באמצעות פילטרים שונים, כשהשימוש בפילטרים אלו מכין את התמונה לתצוגה במדיות הרצויות. הקורס מלמד איך להתאים את התמונה למטרה.
מה ההבדל בין צילום גיאוגרפי לצילום טבע?
הצילום הגיאוגרפי הוא צילום אנשים בני תרבויות אתניות שונות, כשעין המצלמה לוכדת אותו במרחב הטבעי שלו. מדובר בצילום שווקים ססגוניים, פסטיבלים, האוכל שאוכלים, הנופים בהם הם חיים, הפורטרטים האישיים – המרקם של האדם והסביבה שבו הוא חי. צילומי טבע עוסקים בצומח ובחי, כשהזרקור אינו פונה אל האדם, אלא לגורמי הטבע ולגרמי השמיים.
סדנאות צילום חוויתיות
כמעט בכל יום נפתחות סדנאות צילום חוויתיות שמאפשרות לכל צלם באשר הוא להירשם לסדנה ולהפיק ממנה תמונות וטיפים רבים ככל שניתן בהתאם לסגנון הצילום ולמורה המלמד אותו. הסדנאות נועדו כדי להתמקד בטכניקה מסוימת ולחדד את היכולת בה, כמו גם לצבור ניסיון.