רבים טועים לחשוב כי אנתרופולוגיה וסוציולוגיה הם מקצועות דומים אשר עוסקים באותם נושאים, אך זוהי מחשבה מוטעית. מדובר בשני מקצועות השייכים למדעי החברה, אך אינם דומים זה לזה.
בשנים האחרונות, עם ריבוי אפשרויות הלימודים בתחום מדעי החברה, ניכר כי המועמדים מתחילים להתבלבל בין התחומים וטועים לחשוב כי סוציולוגיה, אנתרופולוגיה ותחומים נוספים מתחומי מדעי החברה, הם בעצם אותה גברת בשינוי אדרת. אך הדבר אינו נכון, יש הבדל בין המקצועות הללו, ההתמחויות שכל מקצוע מציע וגם דרישות הקבלה. מטרתה של כתבה זו, היא לשים אור על ההבדלים בין המקצועות הללו, ולהאיר את אפשרויות התעסוקה עם גמר התואר.
אז מה זה סוציולוגיה?
סוציולוגיה, כשמה כן היא- סוציו:חברה, קבוצה, לוגיה- תורה. במקצוע זה עוסקים בחקר החברות השונות בעולם והתרבויות. הסוציולוגיה חוקרת לרוב כיצד הקבוצה משפיעה על היחיד, מתודות מחשבה ומנהגים שהשתנו לאורך שנים בחברה, התפתחויות תרבויות, תפיסות לגבי התבגרות, משפחה ועוד. בכלליות ניתן לומר כי תחום זה עוסק בחקר החברות השונות. למסיימי תואר בסוציולוגיה, עומדת האפשרות להמשיך לתואר שני בסוציולוגיה או להשתלב בחברות פרסום אשר לרוב דורשות סוציולוגיים לתפקידי פלנינג וחקר שוק כדי לדעת כיצד ליצור קמפיינים משפיעים.
|
|
סוציולוגיה- התחום החוקר את התתפחות החברה והשפעתה על היחיד. |
|
|
תואר ראשון בסוציולוגיה ניתן ללמוד ב-
מכללה האקדמית נתניה- https://www.tostudy.co.il/mosad-home.aspx?id=5
מכללת אורנים-https://www.tostudy.co.il/mosad-home.aspx?id=271
אז מה זה אנתרופולוגיה?
אנתרופולוגיה הוא תחום חקר אשר עוסק בהתפתחות האדם, המדינה והחברה. באנתרופולוגיה, לעומת סוציולוגיה, חוקרים כיצד היחיד משפיע על הקבוצה ולא להפך. במסגרת זו, נחקרת השפה, מנהגים, מבנה משפחה, ועוד. במסגרת לימודי אנתרופולוגיה ניתן לשלב לימודים דו מסלוליים בתחומים כמו סוציולוגיה, מדעי ההתנהגות, מדעי החברה-כללי, מדעי המדינה ועוד. למסיימי הלימודים בהצלחה עומדת האופציה להשתלב במגוון מכוני מחקר בתחום האנתרופולוגיה, ללימודי תואר שני בתחום וכן להשתלב במגוון מוזיאונים העוסקים בתחום זה כמדריכים.
|
|
אנתרופולוגיה-תחום החוקר את התפתחות האדם מבחינה תרבותית, ביולוגית וביחס ליחיד מול החברה. |
|
|
תואר ראשון בלימודי אנתרופולוגיה ניתן ללמוד ב-
מכללה האקדמית נתניה- https://www.tostudy.co.il/mosad-home.aspx?id=5
המרכז האקדמי פרס- https://www.tostudy.co.il/mosad-home.aspx?id=192
ומה לגבי דרישות הקבלה?
כמובן שהכול תלוי במוסד עצמו. יחד עם זאת, לרוב ללימודי אנתרופולוגיה נדרש ציון פסיכומטרי שהוא בין 540-600. ללימודי סוציולוגיה, אשר נחשבים תחום הרבה יותר פופולארי, לרוב נדרש ציון פסיכומטרי של 600 ומעלה. ברבים מן המוסדות שני התחומים נלמדים יחדיו לתואר ואז דרישות הקבלה הן משותפות לשני המקצועות. כמובן, שלתואר השני יש דרישות קבלה נפרדות הייחודיות לכל מוסד מבחינת ממוצע הלימודים, ועדות קבלה וכולי.