מחקר תת ימי יכול לספק תשובות בנושאים רבים כמו למשל אתנולוגיה וסוציולוגיה, חקר החי התת ימי, חקר הארכיאולוגיה הימית, גיאודזיה, משאבים ועוד. כדי להגיע לתוצאות, דרושים צילומים תת ימיים וצוות צילום מיומן.
בכל מקום של סביבה ימית – באוקיאנוסים, אגמים, ימים, מערות ועוד – יש מקום לחקור את מה שנמצא בעומק, באמצעות ציוד, טכנולוגיות וכוח אדם בעל מיומנויות בצילום תת ימי ויכול להביא את התוצאות הנמדדות על פי מידת השכלתו. היות שתנאי השטח והטכנולוגיה עלולים להיות מוגבלים מתחת לפני המים, עלולות להתגלות גם בעיות בצילום שתפגענה ברצף המחקר. היות שחשיבותו של הצילום התת ימי רבה משום היכולת למנוע טעויות במחקר או השפעה שלילית על המחקרים, לשמור על רצף מחקרי ולהוסיף נתונים שחשובים גם למחקרים אחרים בעתיד, ישנם פתרונות טכנולוגיים חדישים ומשוכללים שנותנים מענה לצרכים המתחדשים בשטח
|
| צילום תת ימי הינו תחום מרתק המשלב שתי אהבות | |
|
אילו מחקרים נערכים במעמקים?
נושאים רבים נבדקים במסגרת מחקרים תת ימיים, כמו למשל השינויים במפלס הים, מחקר אודות האצות, היונקים ושאר החי שנמצא בים בכל עומק, היסטוריה ימית וחקר של יישובים שמוקמו לאורך קו החוף, חקר ציוויליזציות ימיות ויכולת הקיום של אוכלוסיות שלמות באמצעות כלכלת הים, יכולות אסטרטגיות, מדידות של כדור הארץ ועוד.
איך מגיעים לתפקיד צלם תת ימי למחקר?
כדי לצלם מתחת למים ולהקנות את התוצאות הרצויות בתחום המחקר האמור, יש לרכוש ידע ותואר במסגרתו ניתן לרכוש את כלי המדידה. היות שלרוב הצלם הוא גם החוקר או מי שלוקח את תוצאות המדידה – עליו להיות גם בעל התואר באותו תחום. מלבד תואר ראשון או שני בביוטכנולוגיה ימית, ארכיאולוגיה ימית בישראל, גיאודזיה ומיפוי ואחרים, יש להירשם לקורס צילום תת ימי – הנלמד במוסדות לימוד שנמצאים בקרבת הים.
מהם תנאי הקבלה לקורס צילום תת ימי?
ראשית, המעוניינים לצלם מתחת לפני המים נדרשים להחזיק ברישיון צלילה בתוקף, והכוונה היא לשני כוכבים, על מנת שיהיה ניתן לצלול לעומק של יותר מעשרה מטרים (ידע ורישיון לצלילה טכנית הוא פריבילגיה שניתן לנצל עם הציוד המתאים). אין צורך בתואר ראשון במדעי הים על מנת לחקור את הסביבה התת ימית, אלא שבדרך כלל הנרשמים לקורס הינם בעלי תואר שני ומעלה העוסקים במסגרת לימודיהם ומקצועם במחקר וזקוקים לאנשים מקצועיים כדי למדוד את הנתונים או מתנדבים בצלילה לפרויקטים שיש להם כישורים וותק בתחום – ואלו מסייעים למכוני המחקר.