הנדסאי כימיה וטכ´ מזון
טכנולוג מזון או הנדסאי מזון הינו מי שיש לו התמחות ממשלתית בתחום טכנולוגיות לייצור מזון. הוא יישם את העקרונות המדעיים אותם למד במסגרת התמחותו, יפתח, יבקר איכות מזון, יעבד ויעבוד במסגרת שבה חוקרים את השיטות לשיפור איכ>
מגזין
כימיה ומעבדה
הנדסאי כימיה וטכ´ מזון
תעשיית הכימיה ובמגמת המזון נחשבת לאחת התעשיות היותר מפותחות והרווחיות בארץ ובעולם, כשכבר מושקעות בה השקעות פיננסיות רבות בתוכניות עתידיות וישנו ביקוש רב לתוצרת בשוק זה, שהולכת ומתפתחת תודות לטכנולוגיות ייעודיות.
- מערכת ToStudy
- |
-
17/09/2013
- |
-
14:15
- |
-
4120
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
טכנולוג מזון או הנדסאי מזון הינו מי שיש לו התמחות ממשלתית בתחום טכנולוגיות לייצור מזון. הוא יישם את העקרונות המדעיים אותם למד במסגרת התמחותו, יפתח, יבקר איכות מזון, יעבד ויעבוד במסגרת שבה חוקרים את השיטות לשיפור איכות המזון על פי היבט של מרקם, ערך תזונתי, חומרי הגלם ממנו המזון עשוי, צבעו וההשפעה של אותו פיתוח בהתאם לשרשרת המזון. במסגרת מקצועות אלו, טכנולוג והנדסאי מזון יהיו חשופים לכימיקלים מזיקים, לנזילות ולדליפות, למיקרואורגניזמים רעילים ולדליקות – אולם עדיין מדובר בתחום עיסוק שיש בו נהלי עבודה המיוחדים לו לשמירה על הבריאות ומפוקחים באופן ממשלתי – על כך לומדים בין היתר במסגרת לימודי ההסמכה.
|
|
הנדסאות מזון- לא רק ליצור עגבניות בצבעים חדשים.. |
|
|
טכנולוג מזון או הנדסאי מזון – מה ההבדל ביניהם?
במסלול ההכשרה בהנדסת מזון בתעשייה, טכנולוג המזון מקבל תעודה מקצועית להכשרתו בהתאם לתוכנית משרד המה"ט ומטעם מוסד הלימודים שבו למד, כשהכשרתו הינה מדרגה אחת בדרך לעבר הכשרתו של הנדסאי מזון, אשר מקבל דיפלומה מהמה"ט. טכנאי לרוב יודע לבצע על פי רמת הסמכתו את הפעולות השונות המתבקשות ממנו בתחום – בתחום פיקוח והפעלה, ואילו הנדסאי יוסמך לעבודה לצידו של מהנדס מזון בתחום עיבוד נתונים ותכנון, כשיש לו הסמכות לביצוע פעולות רבות יותר בתחומו. זה גם זה נדרשים לעמוד בתנאים של משרד המה"ט כדי להיות רשומים בפנקס הטכנאים והמהנדסים בישראל.
תכני היסוד ללימודי מקצועות הטכנאות והנדסאות מזון
התכנים המשותפים ללימודי מקצועות אלו יכילו נושאי יסוד מבוקשים, אולם כדי להמשיך וללמוד תכנים להסמכה מטכנאי מזון להנדסאי מזון יש לבדוק עמידה בכל הדרישות לכניסה ללימודים אלו, לעתים תידרשנה השלמות. בין היתר, לומדים אנגלית טכנית, סטטיסטיקה, מתמטיקה, כימיה – לסוגיה השונים, ביולוגיה של התא, פיזיולוגיה של צמחים ובעלי חיים ועוד נושאים נדרשים.
תעסוקה בתחום
תחום זה מציע פעמים רבות גם תעסוקה לבוגריו עם סיום הקורס, אולם יש לברר זאת עם מוסד הלימודים הנבחר. בין היתר, יהיו יכולים למצוא תעסוקה במפעלים כימיים, במשרדים המשגיחים על שמירת תקני איכות ובטיחות במזון,בחברות שיווק, במעבדות מחקר וגם להמשיך ולהרחיב את ההכשרה לקראת תואר ראשון בהנדסת מזון.
לקריאה נוספת בנושא...
אופציות ללימודי הנדסאי
הנדסאי כימיה בספיר ובשיתוף עם חברת טבע
הנדסאי ביוטכנולוגיה נהנה מן האפשרות לחבר בין טבע לטכנולוגיה; כך ניתן לנצל את משאבי הטבע לשימושו של האדם ולהיפך. יש למפגש בין טכהמשך...
הנדסאי מכשור רפואי הינו בדרך כלל בראש ובראשונה איש הנדסה, ולאחר מכן איש של טכנולוגיה רפואית. ככל מקצועות ההנדסאות, זוהי הכשרה שהמשך...
לימודי טכנולוגיות המזון אלו לימודי משנה לתואר הנדסאי כימיה. טכנולוגיות המזון הופכות לחלק אינטגרלי בתחום תעשיית החקלאות והמזון, המשך...
לימודי ביוטכנולוגיה הם בבסיסם לימודים עיוניים, ואת החלק המעשי שברובו מעבדות למיניהן, מתרגלים במעבדות המשוכללות של מוסד הלימודיםהמשך...