תואר ריפוי בעיסוק הינו תואר שניתן ללמוד הן לתואר ראשון (B.O.T) גם בארץ והן לתואר שני. באמצעות מקצוע זה ניתן לשפר את איכות חייו של כל אדם בקרב אוכלוסיות מגוונות. המחזיקים בתואר יכולים ליהנות ממגוון של יתרונות.
ריפוי בעיסוק הינו תואר אקדמי מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, וכיום ניתן ללמוד אותו גם לתואר ראשון במוסד אקדמי שקיבל אישור לכך. זהו מקצוע טיפולי – שיקומי אשר מטרתו היא פיתוח היכולת התפקודית של האדם והעלאת איכות חייו. המרפא בעיסוק הינו חלק מצוות רב מקצועי המדווח זה לזה ולעתים קרובות בונה תוכנית מקצועית משותפת. המרפאים בעיסוק ממלאים כיום תפקידים בעמדות מפתח בהליכי אבחון, טיפול ושיקום בסביבת אוכלוסיות מגוונות – גם במסגרת של משרד הבריאות או משרד החינוך והרווחה – וזאת בהתאם להתמחותם.
|
|
לריפוי בעיסוק תחומי השקה עם תחומי טיפול ותרפיה נוספים. |
|
|
אפשרות לטפל בקבוצה
ריפוי בעיסוק הוא טיפול שאפשר ליישם גם בקרב קבוצה שלמה, כשקבוצה יכולה למנות זוג אנשים או יותר. המרפא בעיסוק לומד במסגרת התואר שלו מהו עידוד חברתי, התמודדות עם מצבים חברתיים שונים – מצבי תחרות, סיוע הדדי, שיתוף ואיכויות ומיומנויות נוספות שיכולות להיות משופרות בקבוצה. המרפא בעיסוק רוכש כלים להתמודד עם קבוצה שלמה בזמן אמת – וזאת על פי התנסות מעשית כבר במהלך הלימודים.
אפשרות להתמחות בטיפול באמצעות בעלי חיים
על תרומתו של בעל החיים לאיכות החיים ולתחושתו של אדם דובר לא מעט; החיה הנבחרת עשויה לקבל את האדם ללא תנאי, ובין האדם לחיה מתפתח קשר בלתי אמצעי ומנותק מביקורת חברתית. עם התמחות ריפוי בעיסוק בתחום טיפול בבעלי חיים, ניתן לעבוד ולפעול בסביבות עבודה דינאמיות ומרתקות, תוך כדי הוספת ידע מעמיק גם אודות החיות המשתתפות בתהליך.
יכולת לנתח ציורי ילדים
מי שפונה לתחום של תרפיה באמנות, עוסק בסביבה יצירתית שבה עורכים תצפית, מנתחים את הפעילות של האובייקט הנצפה, בוחנים כיצד הפעילות מתבצעת ומתקנים לכך תוכנית התערבות הלוקחים בחשבון את כל התנאים הנדרשים לביצוע הפעילות: המרחב והסביבה, ההקשר הפיזי, התרבותי, הדמוגרפי, הוירטואלי והטמפורלי והחברתי.
יעילות של ההתערבות הטיפולית בריפוי בעיסוק
ניתן למנות ממצאים ממחקרים שונים שעוסקים בבריאות הנפש – ובשיפורה עקב התערבות בריפוי ובעיסוק. על פי מחקר, ככל שגישת הריפוי בעיסוק הייתה אינטנסיבית יותר, כן נראו שיפורים במישור תפקודי, תעסוקתי, קוגניטיבי וחברתי משמעותיים לעומת קבוצת הביקורת – ממצאים שהעידו עליהם גם המשתתפים בניסוי.
לקריאה נוספת בנושא...
FAQ על ריפוי בעיסוק
תארים פרא רפואיים