סטודנט ישראלי שמעוניין ללמוד רפואה בחוץ לארץ עומד בפני אפשרויות רבות. העידן המודרני מתאפיין בשפע מסחרר של מוסדות לימוד והזדמנויות ייחודיות שיכולות לקדם את צעדיו המקצועיים והאקדמיים של הסטודנט, למרבה הצער אותן הזדמנויות עדיין לא מוצעות בארץ. מטרתנו כאן היא לעזור למועמדים לברור כאן את המקומות הנבחרים מבין הרשימה האין סופית ומבין השיקולים הרבים שעליהם לקחת בחשבון.
לימודי רפואה, בחירת מדינה – כסף
שיקול מכריע הוא זה של הכסף. ישנם כמה תנאים שחובה לעמוד בהם על מנת לקבל מלגה באירופה ובארצות הברית, ומי שלא עומד בהם יכול לבחור אפשרויות מימון חלופיות רבות כמו הלוואות לטווח ארוך שמחזירים אותן בסוף התואר. מי שסיים תואר ברפואה במוסד מבוקש יקבל משכורת שתחזיר את עלויות הלימודים אך עדיין מדובר בהתחייבות כספית. דבר נוסף שיש להתחשב בו הוא העובדה שהתחייבות לתכנית מימון כמוה כהשתעבדות או התחייבות לעבוד בחוץ לארץ שנים מספר. המשכורת של רופא מתחיל בישראל לא מספיק גבוהה כדי לממן את עלויות הלימודים.
מזרח אירופה
מועמדים שהפרוטה אינה מצויה בכיסם ונבצר מהם ללמוד במקומות כמו מערב אירופה, צפון אמריקה אוסטרליה וקנדה ישמחו לדעת שמוסדות להשכלה גבוהה במזרח אירופה כמו הונגריה, צ´כיה, סלובקיה ורוסיה מפורסמים ברמת הלימודים הגבוהה שלהם ובמחירים די שפויים. נתונים אלה תורמים רבות לפופולאריות של מדינות אלה שידועות בכך שרמת המחירים בהן סבירה, תנאי קבלה לא מחמירים ותרבות זרה ומרתקת.
לימודי רפואה, בחירת מדינה – עניין של שפה
גם עבור מי ששולט באופן שוטף בשפה האנגלית לימודים באותה שפה אינם פשוטים, וזה תקף יותר בשפות זרות. לימודי רפואה בחוץ לארץ מחייבים כושר ורבלי מדהים וכישורי התבטאות מרשימים בכתב. במסגרת לימודיהם שומעים הסטודנטים הרצאות באנגלית ברמה אקדמית, ולהבדיל מהתנאים בארץ, בחוץ לארץ מחויבים הסטודנטים להשתתף בשיעורים מאחר והשתתפות היא אחד מהפרמטרים העיקריים בחיוב הציון הסופי.