קצת מידע על
תואר שני בבריאות הציבור
הצטברות המידע והעיסוק בגורמים המשפיעים על בריאות וחולי הביאו לכך שעתה מכירים, לצד גורמים ביולוגיים ורפואיים, כי בגורמים התנהגותיים, סביבתיים, חברתיים, גנטיים, ארגוניים, מדיניים וכלכלים כמשפיעים על מצב הבריאות של הפרט ושל אוכלוסיות. בריאות הציבור מהווה כיום משאב מרכזי של חברה פעילה ומתפתחת, שלא לומר בסיס חיוני לכל מדינה וחברה. מכאן, שפעילות לקידומה של בריאות הציבור כוללת כעת לא רק פיתוח של אמצעים אבחון וטיפול במסגרת רפואית, אלא גם פיתוח של סביבה וחברה הדוגלת באיכות חיים גבוהה. לימודי תואר שני בבריאות הציבור, שואפת להעניק לעוסקים במקצועות הבריאות השונים כלים איכותיים, מיומנות וידע מקיף בתחום. במהותה, מיועדת התכנית להקנות הכרה בכל הנוגע לעיסוק בטיפול באוכלוסיה, תוך הכשרת עתודות של מומחים אשר ביכולתם לענות על סוגיות בבריאות הציבור, דוגמת אפידימיולוגיה, רפואה מונעת, קידום בריאות ועוד.
כיצד מתנהלים לימודי תואר שני בבריאות הציבור?
לימודי התואר השני בבריאות הציבור מתקיימים בשני מסלולים, כאשר הראשון כולל ביצוע מחקר (תזה) והגשת עבודת גמר בנושא נבחר, והשני אינו כולל התכנים הנ"ל. יודגש, כי אמנם פשוט יותר להתקבל למסלול שאינו כולל תזה, אך ממנו לא ניתן להמשיך ללימודי תואר שלישי בתחום. בין ההתמחויות המוצעות לסטודנטים במהלך התואר ניתן להבחין בבריאות הקהילה; קידום בריאות; אפידימיולוגיה קלינית, תזונתית; מנהל מערכות בריאות; ועוד.
מה מקנים לימודי תואר שני בבריאות הציבור?
לימודי תואר שני בבריאות הציבור מקנים, בהתאם למוסד הלימודים האקדמי ולמסלול הנבחר, תואר MPH בבריאות הציבור, תואר MHA בניהול מערכות בריאות או תואר MAN בתזונה, בריאות והתנהגות. כך או כך, מסייעים לימודי התואר ביצירת אנשי מקצוע המאבחנים והמפתחים כלים קהילתיים, כלכליים וחברתיים הקיימים במערכת הבריאות; ואכן, הלימודים מהווים בסיס אופטימלי לקראת שילובם של בוגרי החוג בשוק העבודה, בתפקידי מפתח בכירים ו/או ניהוליים.