סוג לימודים
תחום לימודים
מסלול לימודים

חפש מוסד לפי איזור ועיר

בחר איזור:

בחר עיר:

חפש מוסד לפי איזור ועיר

ימים פתוחים


  • מיקום בארץ:


    מיקום בארץ:


    מיקום בארץ:
ימים פתוחים
îçùáåï áâøåéåú
החיידקים נמצאים בכל מקום, בין אם יש תנאים נוחים להתרבותם על חשבון האחרים עימם הם חיו בסימביוזה ובין אם אין תנאים כאלו. החיידק ימצא באויר, על גבי המוצקים ובנוזלים, ומועברים בכל דרך אפשרית. אפשר>
מגזין בישול, מטבח ומשקאות Article Image

קורס הגיינה ובטיחות מזון

כשבכל יום מיליוני אנשים ברחבי העולם סובלים ממחלה זו או אחרת הקשורה במזון שאכלו, הם לא חייבים להיות מודעים לכך. המודעות מתחילה היכן שניתן למנוע זאת.
  • |
  • |
  • 16:34
  • |
  • 3114 צפיות

החיידקים נמצאים בכל מקום, בין אם יש תנאים נוחים להתרבותם על חשבון האחרים עימם הם חיו בסימביוזה ובין אם אין תנאים כאלו. החיידק ימצא באויר, על גבי המוצקים ובנוזלים, ומועברים בכל דרך אפשרית. אפשר למנות כך את המזון הלא מבושל, פירות וירקות לא רחוצים, בשרים ודגים שהופשרו במקום לא היגיייני, ביצים שלא בושלו או עברו הליך בישול או טיגון, מזון שתאריך התפוגה שלו עבר ועוד. כדי למקסם את ההיגיינה של מוצר ואת הבטיחות לשימוש בו, יש להתחיל לשמור על כך מתחילת העיבוד שלו, וזאת על פי תקנים של משרד הבריאות.

הקורס נקרא נאמני תברואה ובטיחות מזון, והוא נערך בפיקוח של משרד הבריאות
הקורס נקרא נאמני תברואה ובטיחות מזון, והוא נערך בפיקוח של משרד הבריאות

למי יתאים לעשות קורס הגיינה ובטיחות מזון?
הקורס יתאים לכל מי שיש לו חלק בתעשיית המזון בכלל, ובפרט למנהלי מערכות הזנה, קניינים רסיברים, סגני מטבח מוסדיים, אנשי תחזוקה וגם קירור מזון, חברות קייטרינג, קונדיטורים, חברות להובלות מזון בקירור, בתי המלון, אנשים ועסקים מעולם המסעדנות ועוד. הקורס יתאים גם לתברואנים, טבחים ולאנשים שקשורים ישירות לעולם הכנת המזון, לא רק לניהול פס מכירתו או עיבודו.

מה לומדים בקורס הגיינה ובטיחות מזון?

נושאי הלימוד בקורס זה מונים בין היתר יסודות במיקרוביולוגית המזון, שיטות לשימו מזון גולמי ומבושל, איך לרכוש את המזון – מהם חיי המדף שלו, איך מגלים זיופים ומונעים זאת, הובלה של מוצרי מזון, אחסון ואחזקה, גורמים שיכולים להשפיע על בטיחות המזון ועל הבריאות, הגיינה של העובדים. בהקשר של מטבחים מוסדיים – איך לתכנן ולהפעיל עקרונות לתכנון ולתפעול של מטבחים מוסדיים והליכי עבודה, אילו מערכות לבקרת מזון קיימות, תקנות ותנאים לרישוי העסק.

דרישות משרד הבריאות בנושא

הקורס נקרא נאמני תברואה ובטיחות מזון, והוא נערך בפיקוח של משרד הבריאות, ומי שעבר את הקורס מקבל תעודת "נאמן תברואה" מטעם משרד הבריאות. משרד הבריאות מוציא אחת לתקופה תקנות מעודכנות באשר לבדיקת דגים ובשק, לשמירה על מעבדות רפואיות,  אריזות מזון, ביצי מאכל, תנאי ייצור מוצרי מזון ועוד. את התקנות הללו יש ללמוד לגבי כל סוג מזון על מנת לדעת איך לשמור ברמה המקסימלית על בריאות הציבור, וכן לפעול על פי תקנות ההגיינה והבטיחות של מזון.


מוסדות המלמדים קורס נאמן תברואה

קבל מידע על קורס נאמן תברואה ב-3 צעדים פשוטים

צור קשר
סמן את מוסדות הלימוד
שם:   
משפחה:   
עיר:   
טלפון:   
מייל:
סמן את מוסדות הלימוד mark mosadot

מוסדות המלמדים קורס נאמן תברואה

תגובות הגולשים למאמר

רוצה להוסיף תגובה למאמר שקראת? הוסף תגובה ואנו נפרסמה בהקדם

addtguva

הודעות אחרונות בפורום בישול

מנהל/ת פורום:שף בן נרשוביץ

תפקיד:מנהל סניף תל אביב- מכללת השף

מכללת השף
לאתר מכללת השף לחץ כאן
שף
בוגר ה"פרנץ´ קולינרי" בניו יורק. בעל נסיון עשיר בהקמת מסעדות ובניית תפריטים. מומחה לבשרים, לחמים וכן בעל תעודת "סומלייה".שימש כשף של שגריר אוסטרליה בישראל.

נושא ההודעה

 

מחבר

תאריך

עדיעדילימודי תעודה לקונדטוריה
עדי21:32 31-05-2017
אני שומעת בזמן האחרון הרבה דברים טובים על אסטלה כיתת אומן לקונדטוריה.
האם מישהו התנסה ויכול לשתף את הנסיון שלו?
קוביקוביעבודה עם סכין
קובי16:29 04-10-2014
האם במהלך הקורס אנחנו נלמד לעבוד עם סכין קצבים באופן מקצועי?
שף בן נרשוביץשף בן נרשוביץכן כמובן
שף בן נרשוביץ16:35 04-10-2014
כן כמובן אנחנו מקדישים לזה פרק נרחב בקורס

למה כדאי ללמוד בישול?

למה כדאי ללמוד בישול?

תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...

קורס בשרים וקצבות

קורס בשרים וקצבות

תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...

ללמוד כיצד לאפות

ללמוד כיצד לאפות

תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...

הדרך להיות ברמן

הדרך להיות ברמן

תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...

יועץ לימודים טלפוני

צריך עזרה? מלא פרטיך ונחזור אליך

מסלולי לימוד נבחרים

ניוזלטר חינם

לקבלת דיוור בנושא לימודים, כתבות חדשות, מבצעים וימים פתוחים בחינם !!!

הירשם

יועץ לימודים טלפוני

מתעניין בלימודים או במידע נוסף

מלא פרטים ויועצינו יחזרו אליך בקרוב

callus
חיפוש מוסדות לימודים מהיר
  • קורסים ולימודי תעודה
    קורסים ולימודי תעודה

  • תואר ראשון
  • תואר שני
  • הנדסאים
  • בגרויות ומכינות
  • פסיכומטרי
חפש מוסד לימודים לפי שם
שם: משפחה: עיר: טלפון: מייל:
כניסת מפרסמים      |      אודותינו      |      תקנון ToStudy      |      מידע למפרסם      |      מפת אתר      |      ערכת פרסום      |      מחשבון ממוצע בגרויות      |      צור קשר
כל הזכויות שמורות לפורטל ToStudy, פורטל הלימודים של ישראל. ToStudy מאפשר לכם לקבל מידע עדכני ומפורט על כל מוסדות הלימוד, האוניברסיטאות, המכללות, המכינות, בתי הספר, הקורסים וכלל אפשרויות הלימוד בארץ ובחו"ל. תוכלו לחפש במהירות ובקלות מקסימאלית בפורטל את המקצוע אותו חלמת ללמוד ולקבל הצעת מחיר מהמוסד הנבחר בתוך דקות. בין היתר תמצאו באתר מידע על לימודי:   תואר ראשון במנהל עסקים, תואר ראשון במשפטים, תואר ראשון בראיית חשבון, תואר ראשון במדעי המחשב, תואר ראשון בתקשורת, קורס פסיכומטרי, מכינה לבגרויות, קורס הנהלת חשבונות, קורס שוק ההון, קורס ברמנים, קורס איפור, קורס בניית אתרים, קורס צילום, לימודי רפואה משלימה, קורס עיצוב פנים, קורס תיווך במרכז, קורס קואצ'ינג בצפון ועוד.
äâãøåú ðâéùåú