סדנה חדשה לשרקוטרי
הסדנה החדשה שבראשה יעמוד איש השרקוטרי דדיה לבקוביץ´ מיועדת לבשלנים חובבים שרוצים ללמוד את אמנות הבשר על בורייה מפטה ועד רוסטביף. הסדנה מתקיימת בתל אביב בכיתות המאובזרות של בית הספר לבישול דן גורמה כאשר התרגול הוא מע>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
סדנה חדשה לשרקוטרי
שרקוטרי- אמנות הכנת הבשרים, היא לא דבר פופולארי במיוחד בימינו כאשר הטבעונות הפכה לאופנה של ממש שכולם חפצים בה. למרות זאת, ברשת בתי הספר לבישול וגורמה- דן גורמה, פתחו סדנה יומית חדשה עם מומחה קרניבור להכנת בשר.
- מערכת ToStudy
- |
-
08/09/2013
- |
-
14:09
- |
-
3343
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
הסדנה החדשה שבראשה יעמוד איש השרקוטרי דדיה לבקוביץ' מיועדת לבשלנים חובבים שרוצים ללמוד את אמנות הבשר על בורייה מפטה ועד רוסטביף. הסדנה מתקיימת בתל אביב בכיתות המאובזרות של בית הספר לבישול דן גורמה כאשר התרגול הוא מעשי ונעשה לצד ההסברים של מדריך הקורס המומחה. הסדנה היא בת 4 שעות, מתקיימת בשעות הערב ותחזור על עצמה כל 3 חודשים.
|
|
בשר- אמנות של ממש |
|
|
הקהל של הסדנה
לסדנה מגיעים חובבי בשר, כרגע מדובר בעיקר בגברים אך כמובן שבבית הספר מזמינים גם את הנשים להגיע לקורס. בכל סדנה יש מקום ל-20 בשלנים אשר חולקים את ציוד העישון והציוד הכבד יותר לטיפול בבשר ובנוסף קיים שולחן ארוך עם עמדות אשר בו מקבלים את ההסבר הראשוני מן המדריך על אופי הכנת הבשרים השונים. הסדנה אינה מוגבלת לגילאים ספציפיים, אך הגיל המינימאלי להשתתפות בה הוא גיל 18. כמו כן, בשלב מאוחר יותר מייעדים בבית הספר גם סדנה שתפתח בעבור מקצוענים בתחום הבשר שרוצים ללמוד עוד על תחום מרתק זה.
כיצד מתנהלת הסדנה?
תחילת הסדנה היא פורמאלית למדי ובה מסביר מדריך הסדנה על אמנות השרקוטרי, כלים שונים בהם משתמשים לעבודה עם בשר, חלקי הבשר השונים ודרכי בישול שלהם, חיתוך בשר נכון ועוד. לאחר השלב הראשוני הכולל הסברים, לרוב מכינים כולם יחד מתכון בשר כלשהו ובנוסף מכינים נקניקיה בהכנה עצמית באמצעות חלוקה לקבוצות. במהלך כל הסדנה מקבלים המשתתפים כוסות יין אדום חופשי, בשביל האווירה הטובה. בסדנה אין הפסקות מסודרות ולמעשה הטעימה והאכילה מתקיימות תוך כדי הסדנה עצמה ובשלב הצגת מלאכת הכנת הבשר על ידי המדריך שהכין כמה דברים בעצמו.
קורסים גם למקצוענים
בסדנה לחובבים שמים דגש על לימוד עבודה נכונה עם בשר, עישון וחיתוך שלו כמו גם מתן זמן לשאלות של המשתתפים ותרגול של מתכונים שונים. בנוסף, תתקיים גם סדנה למקצוענים בתחום ב-7.10. חשוב לדעת כי הסדנה כוללת עבודה עם בשר נא וקר וכן טכניקות הכנה חמות לבשר. הסדנה גם אינה מתאימה למי שמחפשים הנחיה בנושא בישול בריא, שכן עושים בה שימוש גם בחלקים שמנים יותר של הבשרים.
אולי גם יעניין אתכם לקרוא על..
קורסי בישול מזורזים
קורס עישון בשר
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...