על אף שהרוב בישראל רואה באנימציה לסוגיה ובעיקר בסדרות האנימציה מקור שעשוע לילדים, הרי שעולה הצורך באנימטורים שיכניסו עם התפתחות הטכנולוגיה את התיאבון לעוד פרויקטים למרות העלות הגבוהה.
פרויקטים שונים של אנימציה כמו למשל סדרות טלויזיה עולים סכומי כסף גבוהים יותר מתוכניות ריאליטי, מה שיכול להסביר את המציאות העכשווית של עולם הבידור, שיכולה להשתנות. בעוד בחו"ל משקיעים בפרויקטים באנימציה מליוני דולרים, הרי שבישראל משקיעים כמות פחותה יותר של כסף, כיון שסדרות אנימציה פונה לחתך אנשים קטן יותר. לאנימציה ישנם שימושים רבים יותר – כמו למשל אנימציה למשחקי וידאו – עולם רווחי בפני עצמו, אנימציות להדמיות שונות – לרבות הדמיות רפואיות, הדמיות של צבא וסימולטורים, לבניה אדריכלית, לפרסומות, לקולנוע ועוד.
פחות עבודה ידנית, אבל עדיין סגפנית
אם עד לפני עשרים שנים הייתה שיטת הסטופ-מושן, בה יש אשליה שהעצם נע בכוחות עצמו או בדפדוף מהיר של שקפים כדי לדמות לציורים תנועה והצריך השקעה בכל אחד מכמות בלתי מבוטלת של ציורים, הרי שכיום המחשב "יודע" לעשות בעצמו את העבודה, ועדיין האנימטור מופקד על עבודה רבה סביב הסרט או הסרטון ומשקיע מאמצים גם בגימורו באמצעות תוכנות הפוסט פרודקשן.
ללמוד בקורס אנימטורים
אלו הבוחרים ללמוד את תחום האנימציה במסגרת קורסים בלבד ולא במסגרת תואר, בוחרים במשורה את התוכנה שבה יעסקו, בין אם אלו לימודי תוכנת MAYA, קורס 3D MAX, תוכנת LightWave, קורס אפטר אפקטס, תוכנת פלאש ועוד תוכנות רבות וטובות אחרות מבין המובילות. בקורסים אלו רוכשים ידע ביסודות בחשיבה פרסומית, באיור, בעריכה באמצעות כלי התוכנה – לא רק של תכנים ויזואליים אלא סנכרון של אודיו עם התוכן, שילוב של אפקטים שונים, יצירת אובייקטים ועוד תכנים.
|
| לימודי אנימציה משלבים סיפוק והנאה | |
|
לימודי אנימציה אקדמיים בישראל
נכון לימים אלו, המועצה להשכלה גבוהה עדיין אינה מכירה באנימציה כתחום לימודים אקדמי, אולם ישנם מסלולים שונים המציעים תואר ראשון באנימציה – אלו מסלולים שמציעים מסלולי לימודים בתחומי קולנוע, לימודי תקשורת, אמנויות המסך, טכנאות בצילום ועוד. פריחת תעשיית האנימציה
ככל שיהיו יותר אנימטורים בישראל, כן צפוי התחום להתרחב ולקבל ביטוי גדול יותר עם השקעה כספית גדולה יותר. עדיין, מדובר על תחום פעילות צעיר יחסית בן כמה שנים, והקהל בישראל נחשב לשמרני אולם צפויה התפתחות גדולה יותר מזו של היום. תעשיית התלת מימד למשל מעניקה מענה לאנימטורים רבים בישראל, שמשתלבים בהמשך גם בתעשיות השונות בחו"ל והמטרה היא לכוון להתפתחות מוגברת כאן בארץ.
לכתבות נוספות בתחום:
קורס אנימציה למדיה חדשה
תוכנת מאיה