סרטי אנימציה סוחפים אתכם? רוצים לדעת יותר על תחום האנימציה? רוצים להכיר מקרוב את תפקידו על האנימטור? הגעתם למקום הנכון. בכתבה ריכזנו מידע כללי אודות לימודי אנימציה המאפשרים גם לכם לעסוק בתחום.
בעבר הרחוק, העיסוק בתחום האנימציה חייב אתכם להפגין כישורים יוצאי דופן בתחום האיור והציור, וזאת בשל העובדה כי כל פריים בסרטי האנימציה השונים יושם באמצעות איור ידני. כיום, תחום האנימציה מבסס את עשייתו על תוכנות מחשב מתקדמות המסייעות לאנימטורים (שחלקם איננו התברך בכישרון איור מולד), ליצור, לערוך ולהפיק קטעי אנימציה מרהיבים ומרשימים במיוחד, גם בדו –מימד וגם בתלת מימד.
לימודי אנימציה- למי הם מיועדים?
לימודי אנימציה מיועדים לכל אחד ואחת מכם המתעניין בתחום מקצועי מאתגר, יצירתי ודינמי. תחום לימודים זה אומנם דורש מכם זיקה כזו או אחרת לתחומי הקומיקס והאנימציה, אך הוא איננו מחייב אתכם להפגין כישורי איור או ציור כלשהם. ברוב מוסדות הלימוד המקיימים קורסים מקצועיים בתחום האנימציה, תנאי הקבלה כוללים: ראיון אישי, מבחן קבלה, ידע בסיסי בהפעלת מחשב וידע בסיסי באנגלית.
|
| לימודי אנימציה משלבים הנאה ואהבה לתחום תוך עיסוק בתוכנות גרפיות שונות | |
|
קורס אנימציה- מה לומדים?
קורסי אנימציה המתקיים בכיתות מחשבים המצוידים בתוכנות גרפיות מתקדמות כוללים בין היתר את תכני הלימוד הבאים: מבוא לאנימציה, מושגי יסוד בתחום האנימציה, האנימציה בראי ההיסטוריה, הנפשה דיגיטלית –כיצד?, יצירת דמויות אנימציה, אנימציה דו מימדית ותלת תימדית, עיצוב פסקול, היכרות מעמיקה עם תוכנות גרפיות המשמשות את סביבת עבודתו של האנימטור, ייצוא פורמטים שונים ועוד מגוון נרחב של נושאים. תפקידו של האנימטור באפיקי המדיה השונים
ריבוי אפיקי המדיה הדיגיטלית והמסורתית מאפשרים לבוגרי קורס אנימציה להשתלב במגוון נרחב של תחומי יצירה במגוון נרחב של תחומים, החל מתחום הטלוויזיה והקולנוע, דרך תחום האינטרנט והסלולר ועד לתחומי הפרסום והשיווק. רמת השכר ההתחלתית בתחום האנימציה עומדת על סכומים הנעים בין 5,000 ל-8,000 שקלים, כאשר עם רכישת הניסיון והוותק המקצועי שכרו של האנימטור מגיע לרמת שכר בת 5 ספרות. בוגרי קורס אנימציה יכולים להשתלב במגוון חברות מדיה כשכיר, או לחילופין, לפתח מסלול קריירה כפרילאנס בתחום האנימציה. אם גם אתם רוצים להשתלב בתחום מאתגר, יצירתי ומתגמל, זה הזמן להכיר מקרוב את מסלולי הלימוד השונים בתחום האנמיציה.
לכתבות נוספות בתחום:
מהו עיצוב בתנועה
תוכנת מאיה