ללמוד להיות שוקולטייר
השוקולטייר יכול לבחור ללמוד את מקצועו במקומות שונים, מכיון שרבים השוקולטיירים שכבר עוסקים במקצוע ומורים את התחום במכללות לבישול ולקונדיטוריה או גם באופן פרטי>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
ללמוד להיות שוקולטייר
בתחרויות הבין לאומיות בתחום השוקולד כבר יש לא מעט מתמודדים מישראל. יותר מאשר ייצור השוקולד, השוקולטייר עושה קריירה מפיתוח נוסחאות שונות ליצירת המאפיינים השונים – מרקם, עיצוב וטעם.
- מערכת ToStudy
- |
-
19/06/2014
- |
-
12:03
- |
-
3485
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
השוקולטייר יכול לבחור ללמוד את מקצועו במקומות שונים, מכיון שרבים השוקולטיירים שכבר עוסקים במקצוע ומורים את התחום במכללות לבישול ולקונדיטוריה או גם באופן פרטי. בישראל, הכול התחיל משני מפעלים שפעלו בראשית שנות העשרים של המאה העשרים – "עלית" ו-"ליבר", אולם מאז ועד לימים אלו, טכניקות יצירת השוקולד פותחו והמרקמים והטקסטורות השתכללו, כמו גם התערובות השונות, הטעמים, החומרים ואופן המילוי. היום ניתן ליצוק את השוקולד בתבניות ולערוך לו דקורציות מיוחדות וקישוטים עד אין קץ לדמיון. מתוך כך, קורס שוקולטייר מציע תכנים תחרותיים ורבים מהם מכילים גם נושאים הקשורים בפיתוח עסקי של התחום.
ללמוד אודות סודות השוקולד
לימודי שוקולטייר אינם מצריכים ידע מעמיק בתחום הכימיה, אולם לומדים אודות תהליכי כימיה ופיזיקה בחומרי הגלם השונים, כמו למשל טמפרור, אמולסיות, קטיף ותסיסה, טחינה וערבוב, להכיר את הערכים התזונתיים מהם מורכב השוקולד על חומרי הגלם השונים שלו, מדוע הוא חומר ממריץ, עד כמה הוא רעיל ואיך הוא יכול להפוך גם לחומר רפואי.
|
|
ללמוד להיות שוקולטייר - שילוב קסום של שוקולד ופירות
|
|
|
אומנות השוקולד
השוקולטייר מפגין אמנם את כישוריו בתחום ממוקד זה של שוקולד, אולם עדיין מדובר על אין ספור אפשרויות לפיתוח שעולות עם התרחבות הידע והפיתוח בתחום התזונה והביוטכנולוגיה ועם המידע שאותו השוקולטייר רוכש ועושה בו שימוש. ככל שהשוקולטייר פיתח את הידע שלו בתחום ואת מיומנויות הכנת השוקולד עד כדי גימור מושלם, הוא הופך להיות וירטואוז בתחומו.
מסע מתוק בנבכי המקצוע
קורס שוקולטייר סולל כבר מן המפגש הראשון טעם של חוויה נעימה. במשך הקורס הלומדים טועמים את הטעמים, חווים את הניחוח, המגע והמרקם, בוחנים חומרי גלם, מעבדים את החומר במו ידיהם, ומנצחים על מכלול הטעמים בתחום שהוא תובעני ומצריך דייקנות.
ניסיון קודם בתחום הקינוחים
בקורסים מסוג זה שבו מתמחים לדרגת שוקולטייר דרוש בדרך כלל ניסיון בתחום האפייה והבישול, תוך שימת דגש על תחום הקונדיטאות. בקורסים לחובבים, אין צורך בניסיון קודם ויש מגוון אפשרויות השתלבות בקורס להכנת זר מתוק או קורסי הנחיית סדנאות שוקולד למשל. מתוך כך, כדי להגיע אל ה"קינוח" המתוק שבצלחת – השוקולד, יש צורך לעבור מספר דרגות עד להתמקצעות בתחום.
כתבות נוספות ומומלצות:
>>> קורס שוקולטייר מקצועי
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...