קצת מידע על
קורס חווית משתמש
כשהמקצוע שלך הוא חווית משתמש, אין ספק ששגרת היום שלך היא חלום של כל אחד. מדובר במקצוע צעיר, חדשני, יצירתי במיוחד ועם הרבה הערכה בשוק התעסוקה. אז מה עושה יועץ או מאפיין חווית משתמש במקום עבודתו? בדרך כלל מדובר באנשים שעומדים למול לוח מחיק לצד המתכנתים והיזמים, ולאחר ההיכרות המעמיקה עם הכלי אותו מתכננת החברה לבנות, הם מתחילים לשרטט את חווית המשתמש האולטימטיבית שתהפוך את הכלי לנגיש, חוויתי ואהוב במיוח? בקרב קהל היעד אליו מעוניינים לפנות. כלומר, מדובר באנשים שמבינים בהנגשה, בדיזיין, בעיצוב וביכולות טכנולוגיות, ובכך יוצרים חווית משתמש לכל אפליקציה, אתר או כלי אינטרנטי שצפוי לעבור פיתוח, או שלמעשה כבר בשלבי פיתוח. כמובן שבכדי להיות יועץ חווית משתמש נדרשת היכרות מעמיקה עם עולם האינטרנט, מערכות המידע, האפליקציות השונות שכבר קיימות וכמובן התמחות בכל הנוגע לאפיון מוצר וממשק. אגב, לכל מי שתהה מה ההבדל בין UI ל-UX, תנו לנו לעשות לכם סדר: UI זה ממשק משתמש (User Interface) ואילו UX זה חווית משתמש (User Experience). במרבית המקרים, מדובר במקצוע של אדם הנדרש להתמחות גם ב-UI וגם ב-UX.
מידע כללי אודות קורס חווית משתמש
יש כמות נכבדת במיוחד של מוסדות לימוד ברחבי הארץ אשר מציעים למעשה את מה שמוגדר פעמים רבות מבחינה סמנטית כקורס חווית משתמש, אבל בפועל מדובר בקורס עם תכני לימוד הכוללים גם את תכני הלימוד של תחום ה-UI וגם את תחום ה-UX. מדובר בקורס מקצועי ומקיף שנועד להכשיר אנשים המתמחים בתחומי חווית משתמש וממשק משתמש, בין אם כשכירים בחברות באופן קבוע ובין אם כאלו היועצים למספר חברות במקביל ומשמשים כפרילנסרים בתחום זה. אם ברצונכם להשתלב במקצוע המבוקש והללא ספק מגניב הזה, אין מנוס מלימודים. הביקוש לתחום הוא גדול, ושום חברה לא תקבל אנשים ללא הסמכה לתחום. אז אם קראתם עד לכן, כנראה שאתם בעניין ודעו לכם שהגעתם למקום הנכון. בעמוד זה תמצאו את כל המידע אודות קורס חווית משתמש, ובתוך כך: את תכני הלימוד המרכזיים שמועברים בקורס, את המוסדות הבולטים שמציעים קורס זה ואת הפריסה הארצית שלהם, את תנאי הקבלה ללימודים בתחום, את משך הלימודים הממוצע, מידע אודות התעודה שמוענקת בסיום הלימודים ועוד. שתהיה קריאה מהנה.
מה כוללים תכני הלימוד בקורס חווית משתמש?
בקורס חווית משתמש רוכשים התלמידים את כל הידע והמיומנויות הנדרשים לשם השתלבות בשוק התעסוקה כמאפייני חווית משתמש או כיועצי חווית משתמש. תכני הלימוד בתחום משתנים במידה כזו או אחרת בין מוסדות הלימוד השונים שמציעים תחום זה, אך יחד עם זאת, ניתן לומר שאת תכני הלימוד המרכזיים הבאים תמצאו ככל הנראה בכל אחת מהאופציות: מהות התפקיד, וההשתלבות שלו בהליכי הפיתוח והייצור של המוצרים בהם יש ליצור חווית משתמש, עיצד לנתח את קהל היעד אליו הכלי פונה, כיצד לבנות ולנתח תסריטים של אפשרויות שימוש בכלי המתוכנן, כיצד לבנות קונספט ברמה העיצובית והשיווקית, כיצד נכון לתכנן מסך, תוך עמידהעל ההבדלים שבין הדסקטופ, לטאבלט ולסלולר (אייפון או אנדרואיד), כיצד להתמודד עם צרכים טכנולוגיים שונים, כיצד לבצע אפיון חווית משתמש למוצר שכבר קיים ומצריך חידוש וכדומה. יתרה מכך, במרבית הקורסים מועברים גם לא מעט תכנים הנוגעים לאחורי הקלעים של התחום. כלומר, מלמדים את התלמידים כיצד לבנות מצגת איכותית שתביע את התכנונים והאפיון שיצרתם על גבי נייר / לוח מחיק / תוכנה. כלומר, כיצד להציג תוכניות לאנשי הפיתוח, ליזמים או למשקיעים, כך שההצעה תתקבל ואתם תצליחו בתפקידכם.
איפה ניתן ללמוד חווית משתמש?
לימודי חווית משתמש הינם מבוקשים מאוד, ולכן ניתן למצוא אותם כיום במגוון רחב למדי של מוסדות לימוד הפרוסים לאורכה ולרוחבה של הארץ. ביניהם, ניתן למצוא בין היתר את מוסדות הלימוד הבולטים הבאים, אשר מציעים מתכונת לימוד רצינית במיוחד בתחום – מכללת האקריו HackerU למשל, מציעה את מתכונת הלימודים ברמת גן. כמו כן, Ness College מציעים את הקורס בסניפים שלהם בתל אביב ורחובות. נוסף על כך, מכללת פאר ומכללת תפנית מציעות את הקורס בתחום גם בעיר חולון וגם בעיר ראשון לציון. יתרה מכך, מכללת תילתן, המכללה לעיצוב ולתקשורת חזותית, מציעה את הלימודים בחיפה. בנוסף לכל אלו, גם מכללת ההיי טק גון ברייס מציעה את הקורס בסניפים שלה בתל אביב, בירושלים ובחיפה. כמובן שקורסים עולים ויורדים באופן כללי בצורה די דינאמית ולכן חשוב לבחון את הקיום של הקורס ואת הסניפים בו הוא מתקיים באופן פרטני למול יועצי הלימוד שלנו.
קהל היעד ללימודי חווית משתמש
תחום חווית משתמש וכנגזרת ישירה לכך גם הלימודים לתחום זה, מתאימים לאנשים שהם חובבי טכנולוגיה אמיתיים. למשל, אם אתם טכנופובים יכול להיות שהתשלבות בתחום לא תהיה קלילה עבורכם, ואילו כל אלו שמחזיקים באוריינטציה טכנולוגית ודיגיטלית, אין ספק שזו אופציה מאוד אטרקטיבית עבורם. כמו כן, הלימודים יכולים מאוד להתאים לאנשים עם זיקה שיווקית ובוודאי לאלו שעם זיקה עיצובית. למעשה, התחום יכול להיות תפור על אנשים עם רקע בניהול, יזמות או פיתוח של מוצר, לאנשים עם רקע בתחומי הפסיכולוגיה והקוגניציה, בוודאי לאנשים עם תואר בהנדסת מוצר, או לחילופין לאנשים שעסקו בתחומים משיקים במהלך שירותם הצבאי.
מהם תנאי הקבלה ללימודים בתחום זה?
תנאי הקבלה ללימודי חווית משתמש משתנים בין מוסדות הלימוד השונים, וזאת בהתאם לתפיסותיהם השונות של המוסדות. בגדול, ממה שאנו מוצאים, ניכר כי תנאי הקבלה לתחום הם די נוחים, ומסתכמים בראיון אישי ובמבחן התאמה פנימי שמתקיים במוסד הלימוד עצמו.
כמה זמן נמשכים לימודי חווית משתמש?
לימודי חווית משתמש בדרך כלל מועברים במתכונת של בין 100 ל-130 שעות לימוד אקדמיות, אשר נפרסות במרבית המקרים על פני כחצי שנת לימוד. מדובר בלימודים שבדרך כלל כוללים מפגש שבועי מרוכז, או במסלול ללימודי ערב, או במסלול ללימודי בוקר. יש מוסדות לימוד שמציעים גם את מסלול הבוקר וגם את זה של הערב, ויש מוסדות לימוד שכוללים רק אחת משתי האפשרויות. כמובן שתקופת הלימודים היא נתון שמשתנה ממוסד למוסד, ולכן חשוב מאוד לבחון אותו למול כל אחת מהאופציות באופן פרטני. משך לימוד זה כולל בדרך כלל גם את השיעורים העיוניים, גם את התרגולים השונים שמתקיימים לאורך הקורס, וגם את שעות העבודה על הפרוייקט האישי של התלמידים (באם יש אחד כזה). כמובן שגם בשעות התרגולים וגם בשעות העבודה על הפרוייקטים האישיים, התלמידים מוקפים בסגל ההוראה שמלווה את התהליך באופן צמוד וזמין לשאלות מצד התלמידים.
איזו תעודה מוענקת בסיום הקורס?
עם סיום הלימודים, בוגרי הקורס אשר עמדו בהצלחה בכלל הדרישות שהציב מוסד הלימודים (נוכחות, בחינות פנימיות וכדומה), מוענקת להם תעודת הסמכה כמאפייני UX / UI מטעם מוסד הלימוד. כמו כן, חשוב לציין שיש לא מעט מוסדות לימוד שמציעים תחום זה עם חסות מקצועית של חברה מובילה מהתעשייה. במקרים כאלה, תעודת הגמר היא גם מטעם אותה החברה – דבר שפעמים רבות מהווה תו תקן לאיכות ומעניק תוקף הרבה יותר גדול לתעודה זו.