לימודי תואר ראשון ליחסים בינלאומיים ומדעי המדינה הוא תואר רב-תחומי שמרחיב את האופקים של התלמידים במגוון רחב של נושאים. מדובר בנושא לימוד מרתק שנותן לתלמידיו כלים לניתוח של פן כלכלי, פן מדיני, בטחוני, משפטי, מוסדי ועוד של מדינות העולם. תחום זה הוא תת נושא של ענף הרחב מדעי החברה ולא פעם נידונים בו היבטים סוציולוגיים, אנתרופולוגיים, משפטיים, היסטוריים ופסיכולוגיים של צורות שלטון ברחבי העולם. התרבות, הפוליטיקה, המנהגים והמשטר מהווים חלק בלתי נפרד מלימודי תואר ראשון ביחסים בינלאומיים ומדעי המדינה.
מה היא תוכנית הלימודים של תואר ראשון ביחסים בינלאומיים ומדעי המדינה?
תוכנית הלימודים של תואר זה היא רחבה במיוחד שכן מדובר בנושא רב תחומי, כאשר נושאי הלימוד של כל תחום הם מאוד נרחבים, אך הידע התיאורטי, המשפטי וההיסטורי שרוכשים התלמידים מסייע להם לחקור ולהבין מציאות משתנה ומורכבת ביחסים הבינלאומיים של ישראל ברחבי העולם. כחלק מנושאי הלימוד בתוכנית הלימודים ניתן למנות: יחסים בין- לאומיים במאה ה20, סוציולוגיה, פוליטיקה, מדעי החברה, מחשבה מדינית, תרבות, מלחמה, היסטוריה, סטטיסטיקה, משפט בין-לאומי, מוסדות בינלאומיים, ממשל, המשטר הישראלי, ערוצי תקשורת בין לאומיים, התנועה הפלסטינית, מלחמות ישראל, מסחר בינלאומי, ביטחון בין-לאומי ועוד.
המדינה מי הוא קהל היעד של לימודי יחסים בינלאומיים ומדעי המדינה?
קהל היעד של לימודים אלו יהיו אנשים משכילים שאוהבים לחשוב ולבחון את העולם שסביבם, אנשים עם סקרנות טבעית ורצון לפרוץ את גבולות הארץ, אנשים שרוצים לבחון את הפעילות של הארץ לאורך ההיסטוריה. כמו כן אנשים שרוצים להשתלב בתעסוקה בפוליטיקה, דיפלומטיה, בחברה ובמדינה בתפקידי מפתח איכותיים.
מה הן אופציות התעסוקה לבוגרי תואר יחסים בינלאומיים ומדעי המדינה?
מכיוון שמדובר במקצוע רב-תחומי שמאוד רלוונטי לארצנו אופציות התעסוקה הן רבות. ניתן להשתלב בפוליטיקה, בדיפלומטיה, ברשויות המקומיות, במשרדי הממשלה, בתוכניות הסברה. כמו כן בעקבות הידע הנרחב שרוכשים התלמידים ניתן להשתלב בתחום התיירות. ניתן להמשיך גם לתאור שני ביחסים בינלאומיים, במנהל עסקים , מדעי המדינה או מדעי החברה.