בחר איזור:
בחר עיר:
בעקבות הפופולריות ההולכת וגדלה של מסעדות גורמה ברחבי הארץ, עלתה היוקרה והערך של מקצוע הטבחות. יותר ויותר צעירים וצעירות מחפשים מוסדות לימוד מקצועים על מנת להפוך לטבחים ושפים מהדרגה הראשונה. ניתן ללמוד את המקצוע בבתי ספר מקצועיים, קורסים פרטיים או לימודים על פי המתכונת של משרד התמ"ת. לסטודנטים מועברים תכנים תאורטיים לגבי מרכיבי המזון, עקרונות התזונה הנכונה וההיסטוריה של מאפייני המטבח במדינות שונות. בסדנאות מעשיות, המרצים מעניקים הזדמנות להכיר את אמנות הבישול באמצעות הכנה של מנות באופן עצמאי.
מטרת קורסי בישול
נישות ייחודיות בעולם הבישולבמקביל לקורסים בסיסיים, ניתן להירשם להשתלמויות אשר נועדו לספק כקורסי העשרה אשר מעבירים תכנים ספציפיים יותר בתחומי בישול מסביב לעולם, אפייה וקונדיטוריה. הסטודנטים יקבלו את הכלים המקצועיים לעבודה על פי מדינות: מטבח מכסיקני, מטבח צרפתי, מטבח לטיני, מטבח הודי ומטבח ים תיכוני. במהלך קורסים כגון: קורס קונדיטוריה או קורס אפייה, יועברו תכנים לגבי הטכניקות היחודיות לביצוע גימורים וציורים על עוגות ומאפים ושילובי טעם לא שגרתיים. תחום לימודי הבישול כולל נישות יחודיות אשר מספקות מידע בתחומים מגוונים כגון: לימודי שוקולד ושימושיו, הכנת עוגות ראווה לחתונות ואירועי יוקרה, שימוש בשמרים, מנות כשרות ובישול בהתאם לחגים יהודיים.
איך בוחרים בית ספר לבישול?בתי הספר לבישול ברחבי הארץ הם לא רבים אך איכותיים מאוד ועל כן הבחירה קשה. האיזור הגיאוגרפי מהווה חלק מהותי בבחירת הלימודים במיוחד בקורסים אינטנסיביים שדורשים להגיע מס´ פעמים בשבוע למקום הלימודים. מצד שני בתי ספר שנמצאים במרחק מה ממקום המגורים אך מנהלים קורס המתקיים פעם בשבוע -לא כדאי לפסולם. כאשר בוחרים בית ספר לבישול יש לחשוב מה המטרה של הקורס ואיזה תחום תרצו להתמקצע או להעשיר את הידע האישי בו? שאלות אלו יובילו אתכם למוסד הלימודים הנכון. כמו כן יש לברר על טיב המרצים וסגל המורים ומוניטין וותק בית הספר.
תגובות הגולשים למאמר
רוצה להוסיף תגובה למאמר שקראת? הוסף תגובה ואנו נפרסמה בהקדם
הודעות אחרונות בפורום בישול
מנהל/ת פורום:שף בן נרשוביץ
תפקיד:מנהל סניף תל אביב- מכללת השף
נושא ההודעה
 
מחבר
תאריך
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...
צריך עזרה? מלא פרטיך ונחזור אליך
מאשר/ת קבלת מידע ממוסד/ות הלימודים ומסכימ/ה לתנאי השימוש והתקנון
לקבלת דיוור בנושא לימודים, כתבות חדשות, מבצעים וימים פתוחים בחינם !!!
הירשם
מתעניין בלימודים או במידע נוסף
מלא פרטים ויועצינו יחזרו אליך בקרוב