בחר איזור:
בחר עיר:
עולם הבישול התפתח מאוד בשנים האחרונות וישראל נפתחה ונחשפה לתחום זה הן בפן פתיחת המסעדות הרבות ואף בפן הטלוויזיוני – תוכניות בישול רבות, תחרויות וריאליטי בתחום. אין ספק שבימינו טבח הוא מקצוע נחשק לכל דבר. ככלל בעולם מקצועות בתחום המזון נחשבים כקריירה לכל החיים, תובנה שהגיע לישראל רק בשנים האחרונות. קורס בישול אתני הוא צעד נוסף בהשרשת תחום המזון בתעסוקה בישראל.
מה היא מטרת קורס בישול אתני?המטרה העיקרית של קורס זה היא להשריש את הקהל הישראלי בתחום הבישול והמזון ובכך ליצור פיתרון לסוגיית העולים הזרים שממלאים מקום במסעדות לתקופה מסוימת ואז צריכים לעזוב. הקורס מאפשר להכשיר טבחים מומחים בתחום הבישול האוריינטלי והאסיאתי ובכך להבטיח משרות לטווח זמן ארוך יותר במסעדות. הקורס מממש מס´ מטרות – האחת היא פיתרון תעסוקתי לבעלי המסעדות והשני הוא פיתרון לסוגיית האבטלה וחוסר העבודה בקרב ישראלים רבים.
מי הוא קהל היעד של קורס בישול אתני?יש לציין שמדובר בקורס מקצועי שמטרתו להכשיר תלמידים להיות טבחים כמקצוע, לא מדובר בקורס שמטרתו העשרה אישית, על אף שהוא יכול לשמש גם ככזה. קהל היעד של קורס בישול אתני יהווה תלמידים שמעוניינים להיכנס עמוק יותר לעולם האוכל, להיות ממוקדים יותר ולעבוד בתחום הטבחות והבישול במסעדות אסיאתיות ואוריינטאליות ברחבי הארץ. הקורס מכשיר את התלמידים להיות טבחים מומחים ומאפשר להם להשתלב במסעדות הסיניות, ההודיות, התאילנדיות והיפניות שתפסו פרישה ארצית מרשימה במיוחד.
מה הם נושאי הלימוד בקורס בישול אתני?כחלק מנושאי הלימוד בקורס ניתן למנות תזונה נכונה, מה הוא הבישול האתני ומה מייחד אותו, מה מייחד את המשקאות האתניים?, היבטים תברואתיים בתחום המסעדנות, כיצד לעבור את בדיקות משרד הבריאות, כשרות ואוכל אתני, בטיחות בעבודות מטבח, סדנה לעזרה ראשונה, איך למצוא עבודה בתחום הבישול האתני ועוד. בתום הקורס תוענק לתלמיד תעודת גמר. מוסדות לימוד רבים עובדים בשיתוף משרד התמ"ת ומקבלים תעודת גמר ממשלתית שמאפשרת השתלבות מהירה יותר בשוק התעסוקה.
תגובות הגולשים למאמר
רוצה להוסיף תגובה למאמר שקראת? הוסף תגובה ואנו נפרסמה בהקדם
הודעות אחרונות בפורום בישול
מנהל/ת פורום:שף בן נרשוביץ
תפקיד:מנהל סניף תל אביב- מכללת השף
נושא ההודעה
 
מחבר
תאריך
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...
צריך עזרה? מלא פרטיך ונחזור אליך
מאשר/ת קבלת מידע ממוסד/ות הלימודים ומסכימ/ה לתנאי השימוש והתקנון
לקבלת דיוור בנושא לימודים, כתבות חדשות, מבצעים וימים פתוחים בחינם !!!
הירשם
מתעניין בלימודים או במידע נוסף
מלא פרטים ויועצינו יחזרו אליך בקרוב