מי אמר שאדם עם בעיות בריאות לא צריך ליהנות ממטעמי אוכל גורמה? קורס בישול גורמה רפואי משנה את פני תעשיית האוכל ומעניק לתלמידיו כלים להכנת והפקת אוכל גורמה בריא וטעים שמותאם לצרכים רפואיים שונה. מדובר בקורס ייחודי שעתיד לשנות את פני תעשיית ההסעדה. בשנים האחרונות לא מעט בתי קפה, מסעדות ועסקי מזון נפתחו כאשר הם דוגלים בנושא המזון הבריא. החשיבות של תזונה נכונה והמודעות לכך גדלה מאוד בשנים האחרונות, דבר שסייע גם הוא לפתיחת קורס זה.
מה היא מטרת קורס בישול גורמה רפואי?
מטרת הקורס היא להקנות לתלמידים ידע קולינרי בהיבטים רפואיים תזונתיים. הקורס מלמד את תלמידיו כיצד להתאים מנות גורמה מעולות עבור אוכלוסייה עם צרכים בריאותיים ורפואיים מיוחדים. כך למשל ילמדו כיצד להכין מנות גורמה עבור חולי סכרת, סובלים מסרטן המעי, בעלי עודף משקל, נשים עם בעיות פריון, נשים עם סרטן השד, הסובלים מעודף כולסטרול ועוד.
|
|
חושבים גורמה, קוצצים גורמה |
|
|
מה הן אופציות התעסוקה לבוגרי קורס בישול גורמה רפואי?
בוגרי הקורס יכולים להשתלב במגוון רחב של תעסוקות שכן הקורס פותח בפני התלמידים שני עולמות – עולם הבישול העילי – הגורמה , וכן העולם הרפואי. השילוב בין אלו יכול להוביל לתעסוקה בתחום הדיאטה והייעוץ לה בקלי קלות, שכן הידע הרפואי לצד התזונתי והתאמה בין אלו שנרכש בקורס יכול להוות כייעוץ דיאטטי, כמובן שנדרשת הכשרה והסמכה ייחודית לכך. עיקר מטרתו של הקורס היא להשריש מודעות גדולה יותר של הבישול הבריא ולהפיץ אותו באמצעות הקמת בתי עסק בתחום המזון שיבשלו באופן בריא וייעודי לכלל האוכלוסייה.
מה הם נושאי הלימוד בקורס בישול גורמה רפואי?
בין נושאי הלימוד הרבים בקורס בישול גורמה רפואי ניתן למנות – מושגי יסוד בבישול בריא, טכניקות אפייה, טכניקות בישול, טכניקות חיתוך, אבחון כשלים בריאותיים במטבחי הגורמה, מושגי יסוד בתזונה כגון הכרת כל אבות המזון, התאמת מוצרי מזון וחומרי גלם לאוכלוסיות עם כשל בריאותי, התאמת מזון ומנות לבעלי עודף בכולסטרול, עודף במשקל, אבחנה בין שומן טוב לרע, בישול במעט שמן, שמנים בריאים במטבח, יצירת מאכלים דלי שומן ועוד.