בעבר הרחוק, בישול היה נחלתם של הנשים שהיו עמלות קשה מאוד בכדי לשים ארוחת ערב על השולחן לבעל, הילדים והמשפחה ככלל. בימינו בישול, אפייה וקונדיטוריה הוא לא רק כלכלת המשפחה אלא תחביב לכל דבר. החיך הישראלי אוהב גירויים, אוהב לטעום, אוהב ריגושים וחידושים ועל כן ישראלים רבים חובבים בישול ומנסים להמציא מתכונים חדשים וייחודים, פעמים רבות ללא הצלחה. בכדי לבשל, ולבשל טוב, יש ללמוד את הבסיס והיסוד ועל כן קמו קורס בישול לחובבנים ברחבי הארץ.
מתנת קורס בישול
קורס בישול לחובבנים מוכר לא פעם כסדנה או קורס קצר שמוענק לא פעם כמתנה לקרוב משפחה או חבר טוב שאוהב ומתעניין בבישול. הקורס הוא מתנה לכל המשתתף בו שכן הוא מקנה לתלמידיו ידע בסיסי בבישול, אפיה וקונדיטוריה שמאפשר לתלמיד בהמשך דרכו לבשל לקרוביו ומשפחתו אוכל טעים ואיכותי. הקורסים החובבנים לבישול מועברים ברמה מקצועית די גבוהה ויכולים לפתוח דלת להמשך קריירה בבישול, או השארתו כתחביב.
מה הם נושאי הלימוד בקורס בישול לחובבנים?
קורס בישול לחובבנים נועד ללמד כיצד לבשל את המאכלים העממיים, הפשטידות, הבשרים בצורה ייחודית וטעימה. כמו כן מקנה הקורס ידע ביסודות האפייה של לחמים וכן קינוחים. בקורס ילמדו התלמידים כיצד להגיש מנות ראשונות ומה נהוג להגיש ביניהם, כנ"ל לגבי מנות ביניים, הגשה של סלטים, תבשילים שונים, קדירות, בשרים, מרקים, פשטידות, רטבים ועוד. כמו כן ילמדו יסודות באפיה וילמדו כיצד להכין אוכל לאירוח, קינוחים, לאפות לחמים, כיצד להכין מנות צמחוניות טעימות וכן יחשפו לתבשילים מעדות ועמים שונים.
מי הוא קהל היעד של קורס בישול לחובבנים?
התעודה המוענקת בתום קורס שכזה היא תעודת סיום רגילה ועל כן אין בה אף הכשרה מקצועית או ערך מוסף מלבד העשרת הידע בתחביב. על כן, קהל היעד של קורס זה הוא אותם אנשים פשוטים שאוהבים בישול, אוהבים טעמים חדשים ורוצים להרחיב את הידע שלהם בבישול למען העשרה עצמית בלבד ורכישת יסודות בבישול. במהלך הקורס ישתתפו התלמידים בכיתות בישול מיוחדות, יראו את הדגמת המורה השף המלמד ולאחר מכן יתרגלו ויישמו את שלמדו באמצעות סיוע והערות המורה.