אחד מהענפים התחרותיים ביותר בשוק הישראלי הוא ענף המזון והמסעדנות. בישראל כיום ישנם הרבה מאוד מסעדות ובתי קפה המגישים מזון, כאשר קצב הפתיחה והסגירה של מקומות בילוי מן הסוג הזה הוא גבוה ביותר. השינויים הקיצוניים מחייבים אותנו להגיב בצורה מהירה לכל המתרחש סביבנו, ולפתח אסטרטגיה מקצועית שתאפשר לנו לנהל את המטבח ביעילות ובחסכניות על מנת לשרוד בתחרות הקשה המאפיינת את השוק. לצורך כך נפתח קורס ציוד ומכשור מטבח.
מהי המטרה של קורס ציוד ומכשור מטבח?
המטרה הראשית של קורס ציוד ומכשור מטבח היא להעניק למשתתפים בקורס את הידע המקצועי הדרוש על מנת לנהל באופן יעיל ופרודוקטיבי מטבח. בכדי לנהל מטבח בכל גודל שהוא, ממטבח קטן של בית קפה שכונתי ועד למטבח גדול המגיש ארוחות צהריים למאות אנשים מדי יום, יש לדעת כיצד לתחזק את הציוד והמכשור במטבח בצורה פרקטית, ולטפל בתקלות שעלולות להתעורר במהלך העבודה השוטפת. בנוסף לכך יש להכיר את כל התקנים והסוגים השונים של המכשור ברמה טובה בכדי לחסוך בעלויות אנרגיה והוצאות אחרות ובכדי לצמצם נזקים ותקלות.
מה לומדים בקורס ציוד ומכשור מטבח?
נושאי הלימוד בקורס ציוד ומכשור מטבח נחלקים למספר תחומים. מבחינת נושא הבטיחות והתפעול של הציוד במטבח ילמדו הסטודנטים אודות הסכנות הקיימות במטבח ועל האמצעים שיש לנקוט בכדי להימנע מהם. מבחינת תחזוקה וצמצום תקלות יעברו הסטודנטים סקירה אודות התקלות הנפוצות במטבח, כיצד מזהים ומטפלים בהן, וכיצד ניתן למנוע אותן. בכל נושא סוג הציוד יעברו הסטודנטים הכשה בנושא הציוד הדרוש לכל מטבח עם התאמה לסוג המטבח ולתקנים המחייבים כל סוג מטבח.
למי מיועד קורס ציוד ומכשור מטבח?
קורס ציוד ומכשור מטבח מיועד לכל אותם אנשים אשר עובדים בתעשיית המזון כגון קבלני מזון, מנהלי חברות קייטרינג, מנהלי מערכות הזנה, מנהלי מטבח או סגני מנהלי מטבח, אנשי תחזוקה של ציוד מטבח, מנהלי שירותי מזון במלונות, מסעדנים, בעלי עסקים קטנים בתחום המזון ועוד אשר מעוניינים ללמוד אודות הציוד והמכשור הדרוש לצורך ניהול יעיל של מטבח מכל סוג. בנוסף לכך הקורס מיועד לאנשים השואפים להיכנס אל התחום ומעוניינים בידע רלוונטי בנושא ניהול המטבח.