לא רבים מכירים את המושג מגדנאות למרות שהוא מהווה חלק גדול בחיי היום-יום שלנו ורוב האנשים מכירים את התחום בשמו הלועזי – קונדיטוריה. מדובר באחד הענפים הרחבים בקולינריה שעיקר עיסוקו ביצירת מאכלים עבור קינוחים, מנות אחרונות ומתוקים למיניהם. ההבדלים בין טבח לקונדיטור הם גדולים ומשמעותיים ועל כן לא כל טבח יכול להיות קונדיטור ולא כל קונדיטור יכול להיות מוסמך כטבח. מדובר בשתי הסמכות שונות לחלוטין.
למי מיועד קורס מגדנאות?
קורס מגדנאות פונה לקהל יעד של חובבי אוכל ובעיקר – אותם אנשים שאוהבים ללכלך את הידיים ולהכין את האוכל עצמו וליהנות מחיוכיהם של הסועדים. כחלק מקהל יעד של קורס זה ניתן למנות טבחים שרוצים לעשות הסבה לתחום המגדנאות, כמו כן לעוסקים בתחום הקונדיטוריה ורוצים להרחיב ולהשלים את הידע שצברו עם השנים ולהפוך את המגנדאות/קונדיטוריה למקצוע של ממש.
מה היא מטרת קורס מגדנאות?
המטרה העיקרית של קורס מגדנאות היא להכשיר את המשתתפים להיות שף קונדיטור לכל דבר. הקורס מרחיב את הידע הקיים בתחום הבישול ומכוון אותו לתחום המגדנאות, מכיר את הכלים המקצועיים והמכשור המוביל בתחום, את העדכונים החמים בענף הקונדיטאות, מלמדים כיצד להפוך לקונדיטור, את רזי המקצוע, כיצד באופן מעשי ליישם את כל שנלמד בעיוני וליצור מנות ייחודיות שימשכו את העין והפה כאחד.
מה הם נושאי הלימוד בקורס מגדנאות?
נושאי הלימוד בקורס מגדנאות הם רבים ומשתנים בין תוכנית לימודים של קורס במוסד אחד למשנהו. אך על פי רוב יהיה מכנה משותף של נושאי לימוד בקורסי מגדנאות למיניהם וילמדו כיצד להכין סוגים שונים של בצק כמו בצק עלים, בצק שמרים וכו´, כמו כן ילמדו הכל על עבודה עם שוקולד, עבודות עם מרציפן, הכנת עוגות שוקולד, עוגות גבינה, קישוטים לעוגה, הכנת עוגות מורכבות מאוד, פטיפורים, שימוש בפרלינים, שימוש ברטבים חמים וקרים לקינוח, קינוחים חמים וקרים ועוד.