בתחומי הבישול, כמו בענפי לימוד רבים אחרים, הקורסים וההכשרות המקצועיות מתחלקות לסוגים. קורס קונדיטאות סוג 1 הוא שלב מסוים שיש לנקוט בו אדם המעוניין להפוך לקונדיטור. קורס זה מועבר במוסדות לימוד קולינריים ברחבי הארץ ובתומו מוענקת לתלמידים תעודת הסמכה בקונדיטאות מטעם משרד התמ"ת. בעקבות הסמכה זו של משרד התמ"ת מדובר בקורס דיי נחשק.
מה היא מטרת קורס קונדיטאות סוג 1?
קורס קונדיטאות סוג 1 שם לעצמו מטרה להכשיר את התלמידים המשתתפים להיות קונדיטורים העובדים בבתי מלון ובמקומות אירוח שונים. עם הידע הנרכש ניתן להשתלב גם באופן עצמאי בחנויות ועסקי קונדיטוריה פרטיים. עם זאת, משרד התמ"ת מכוון השתלבות פשוטה בתעסוקה ועל כן מחנך את המשתתפים ומלמד אותם מתוך יעד להשתלב במוסדות האירוח השונים בארץ.
מה הם נושאי הלימוד בקורס קונדיטאות סוג 1?
קורס קונדיטאות סוג 1 מעביר מגוון רחב של נושאים בתחום הקונדיטוריה. קונדיטור הוא אומן של ממש, שכן מלבד הפקת מאכלי קינוח, מנות אחרונות ומתוקים טובים וערבים לחיך, באחריותו גם לעצב את המנה שתהיה נעימה לעין. ועל כן שימוש בקישוטים, וידע בסיסי בציור ופיסול גם הוא לוקח חלק בקורס קונדיטאות. כחלק מנושאי הלימוד הנוספים לכך ניתן למנות אנגלית עסקית, תזונה ותברואה, התנסות מעשית וסיורים מקצועיים, הכרה של עולם הקונדיטאות לעומקו, יסודות באפייה ובישול ועוד.
מה מקנה הקורס למשתתפיו?
בוגרי הקורס יקבלו תעודה מטעם משרד התמ"ת – תעודת קונדיטאות סוג 1 ולא פעם גם תעודת גמר מבית הספר בו למדו. הידע הנרכש בקורס מרחיב את אופקיהם בתחום הקונדיטאות ובתחומי העבודה במטבח מחד, ומאידך גם מעשיר את הידע הסובב לתחום האירוח כמו ידיעת אנגלית ברמה גבוהה שתסייע לתקשורת טובה. הקורס מקנה למשתתפיו אופציות רחבות להשתלבות בתעסוקה, בין אם מדובר בבתי מלון, אכסניות, בתי הארחה, קונדיטוריות, חנויות מאפים ועוד.