בחר איזור:
בחר עיר:
עשיתם את זה, הגעתם לפסגה וכעת אתם עומדים להפוך לשפים מן המניין, למושלים בכיפה. אלה שעל פיהם יישק דבר, או, אם תרצו, אלוהים חיים והסמכות העליונה. דבר לא ישתווה לידע ולכוח המאפיינים מעמד עליון זה. כל מי שרוצה לקבל ממשרד התמ"ת תעודת שף ממשלית צריך לעבור קורס זה, המעניק לו את הגושפנקא הסופית כשף.מה תכני הלימוד?הדגש יושם פחות על בישול, מלבד עקרונות תזונה ובישול בריא ומגדנאות. קורס טבחות סוג 5 מתמקד יותר בתחומים מנהלתיים כמו יחסי עובד מעביד, טרמינולוגיה מקצועית, ביקרורת מזון ומשקאות, תכנון תפריטים, ניהול והנעת צוות, חונכות והדרכה, וגם תכנון מטבחים וציוד.מי יכול ללמוד בקורס טבחות סוג 5?בקורס יכולים להשתתף רק מי שעברו את כל המסלול המפרך, אך המרתק של טבחות. יש ללמוד ולעבור קודם מבחני טבחות סוג 1, 2, 3 ו- 4. כמו כן עליהם להיות בעלי וותק וניסיון מוכח של 9 שנים בענף הטבחות. על המועמדים יש להפגין ידע ובקיאות בכל הנוגע ליסודות האחסון, תורת החומרים, יחסי אנוש ועוד. הדרך לפסגה רצופה מבחנים, מהמורות ותבשילים שהוקדחו.מה מחכה בסוף?מה שתרצו, אחרי שעברתם דרך מפרכת, אך מחשלת תהפכו ל"סחורה מבוקשת וחמה" בשוק הגסטרונומיה.שפים מצלחים זוכים לתהילה רבה והשכר שהם מרוויחים הוא גבוה מאוד. השף הוא זה שמנהל ואחראי על כל מה שקורה במטבח. השף מפקח על העובדים, יוצר תפריטים וקובע מחירים. מוסדות שעוסקים באוכל כמעט תמיד מעסיקים שף. תהליך הלמידה כולל לרוב התלמדות. מי שרוצה יכול לעבוד בישראל, שבה סצינת הקולינריה מפותחת מאוד, ומי שנושא עיניו למחוזות רחוקים יותר יוכל לעבוד במטבחים בניו יורק, לונדון או פריז או ללמד בבתי ספר קולינריים כדוגמת הקורדון בלו.
תגובות הגולשים למאמר
רוצה להוסיף תגובה למאמר שקראת? הוסף תגובה ואנו נפרסמה בהקדם
הודעות אחרונות בפורום בישול
מנהל/ת פורום:שף בן נרשוביץ
תפקיד:מנהל סניף תל אביב- מכללת השף
נושא ההודעה
 
מחבר
תאריך
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...
צריך עזרה? מלא פרטיך ונחזור אליך
מאשר/ת קבלת מידע ממוסד/ות הלימודים ומסכימ/ה לתנאי השימוש והתקנון
לקבלת דיוור בנושא לימודים, כתבות חדשות, מבצעים וימים פתוחים בחינם !!!
הירשם
מתעניין בלימודים או במידע נוסף
מלא פרטים ויועצינו יחזרו אליך בקרוב