ניהול רשתות הוא אחד התחומים המבוקשים ביותר בעולם ההייטק, וחברות רבות נעזרות ברשתות תקשורת ומחשבים לשם תפקוד יומיומי שוטף. תחום ניהול הרשתות אופייני בעיקר לחברות מתעשיית ההייטק, אולם גם חברות מתחומים ועולמות אחרים מבינות את הכוח והיעילות הגדולה הטמונה בהטמעה של רשתות תקשורת, ולכן מפנות הרבה מאוד מן המשאבים הכלכליים שלהן לכיוון בנייה ותחזוקה של רשתות תקשורת, וכן מקפידות להתעדכן בחידושים הטכנולוגיים בתחום, ולבצע שדרוגים ותוספות מתבקשות.
מה לומדים בתחום ניהול הרשתות?
הרבה מאוד בתי ספר ומכללות למקצועות ההייטק מזהות את הביקוש הגדול בשוק העבודה למנהלי רשת מוכשרים ומקצועיים, ומציעות קורסים והכשרות בהתאם. במסגרת לימודי ניהול רשתות לומדים הסטודנטים שיעורים והרצאות בנושא הכרת המחשב, תקשורת בין מחשבים, תקשורת אינטרנט, אבטחת מידע, מערכות הפעלה מבוססות מיקרוסופט, ועוד. בנוסף לכך הסטודנטים בקורסים השונים לומדים כיצד מתבצעת העבודה בגופים גדולים, מכירים את הפרוטוקולים הנפוצים בהם נעשה שימוש, ולומדים לתכנן ולתחזק מערכות תקשורת ולתת מענה לתקלות נפוצות.
סוגים שונים של לימודי ניהול רשתות
עולם לימוד ניהול הרשתות נחלק להרבה מאוד קורסים והכשרות הנחלקות לרמות שונות של מקצועיות. ניתן ללמוד קורסי ניהול רשתות ברמה התחלתית המיועדים לאנשים ללא רקע או ניסיון קודם בתחום המחשבים, וישנם גם קורסי ניהול רשתות למהנדסים המתמקדים יותר בתכנון ותפעול של רשתות תקשורת רחבות מימדים. המשותף לכל הקרסים הוא שרובם מציעים הסמכת מנהל רשת מטעם חברת מיקרוסופט, אולם ניתן ללמוד גם ניהול רשתות המבוסס על מערכות לינוקס.
למי מיועדים לימודי ניהול רשתות?
כאמור, הביקוש הגדול בתעשיית ההייטק ובתעשיות המשיקות לה למנהלי רשתות מקצועיים הפך את תפקיד מנהל הרשת של חברה לאחד התפקידים הנחשקים והמתגמלים ביותר שניתן למצוא היום בתחום התעסוקה. הקורסים המחולקים לרמות התמחות שונות מיועדים הן לאנשים ללא רקע קודם בתחום המעוניינים ללמוד מקצוע איכותי ומרוויח, הן לסטודנטים מתחומי לימוד משיקים המעוניינים להרחיב את אפשרויות התעסוקה שלהם, והן למהנדסים ולמומחים בעלי ניסיון וידע רב בתחום ההייטק השואפים להתקדם במקום עבודתם.