יש טעם רב בלימוד בישול אסיאתי, באופן חובבני או מקצועי. המטבח האסיאתי מורכב מתרבויות שונות מן המזרח, ובדרך כלל נפגוש אוכל בריא שלא עבר עיבוד רב ויש בו את מרבית המרכיבים התזונתיים, מלבד היותו פיקנטי ואהוד
המושג "בישול אסיאתי" מרכז בתוכו סגנונות שונים בבישול: המטבח הסיני, התאילנדי, ההודי, היפני הם רק חלק מאמנות הבישול האסיאתית ומן הטעמים העשירים שמגיעים מאותה יבשת. האוכל האסיאתי פופולארי בקרב יוצאי טיולי המזרח ולא רק אצלם - בארץ ישראל קיים טעם אקלקטי מקרב כל קיבוץ הגלויות שבה, שספג בישול בשיטות אסיאתיות שונות. הרעיון הוא שימוש בחומרי גלם מקומיים וטריים שלא עברו גלגולים תעשייתיים רבים בדרכם לצלחת, ומשאירים את הערכים התזונתיים בשיאם יחסית לשיטת העשייה, מה שאומר שהם גם קלים לעיכול. בקורס הבישול האסיאתי אפשר לחוש טעימה מכל אותם הסגנונות.
מהן מטרות קורס בישול אסיאתי?
הקורס ילמד חלק ממטעמי המטבח האסיאתי, יגע בסגנונות קולינאריים שונים אסיאתיים שהפכו לפופולאריים ומבוקשים ביותר במטבח הביתי ועל שולחנות המסעדות. בין השאר, ילמדו המשתתפים מהו אוכל הודי נטול בשר – ויוכלו לתמרן בין חומרי גלם שונים שמצויים בשפע בסביבה ובגידולים החקלאיים, אוכל סיני, תאילנדי, יפני, מלזי ועוד. בקורס זה יוקנו כלים ומיומנויות בישול כמיטב מסורת הבישול האסיאתי והארומה המזרחית.
מהם נושאי הלימוד בקורס בישול אסיאתי?
חומר הלימוד בנושא הבישול האסיאתי הוא אין סופי, ולפיכך בכל קורס ילמדו נושאי לימוד משתנים ואחרים. הנושאים שברך כלל ילוו את הקורס הינם צ´יקן מסאלה, עוף פאקורה (מעטפת של קמח חומוס), סדנת סושי, קוריאן ברביקיו, צ´ופ סואי, סאטה, ספרינג רול, אוכל מוקפץ, היסטוריה של המטבח האסיאתי, שיטת בישול בלהבה חזקה, שימוש בכלי בישול אסיאתיים – ווק, סיר אידוי, קופיץ, תבלינים, רטבים – טריאקי, סויה ואחיהם הפיקנטיים, איטריות מסוגים שונים, כלי ההגשה וצורות הגשה ועוד.
למי מיועד קורס בישול אסיאתי?
הקורס יכול להתאים לכל אחד ואחת שרוצים לבשל בישול אסיאתי. הוא יכול להתאים למי שמעוניין ללמוד איך לבשל בחומרי גלם מינימאליים אך מוסיפי טעמים, למי שמעוניין ללמוד גלגולים ומתכונים שונים של אותו תבשיל, להורים ולמשפחות שמעוניינים להכניס תרבות בישול בריאה הבייתה, למי שרוצה ללמוד מעט מהמטבח ההודי הצמחוני ולקבל ניסיון מעשי בבישול.