תזונת Raw היא תזונה טבעונית – שחסרה מזונות מעובדים כמו בשר, חלב, ביצים ודבש, היא מתבססת על ירקות ופירות טריים ובכך משתמשים במרכיבי התזונה כפי שהטבע התכוון לחנון את האדם
Raw Food הוא אוכל שיש בו חיים – הויטמינים המקוריים וערכי התזונה נשמרו בו, משום שלא עברו תהליכי עיבוד למיניהם, כמו למשל בישול, טיגון, חליטה, חמצון, הזרקת צבעי מאכל, הורמונים, חומרים משמרים או שלא נטמעו בהם חומרי הדברה. כיום, כאשר "מרב דובים לא רואים את היער", כלומר – מרוב ריבוי המאכלים התעשייתיים של היום, לא רק שמרכיבי התזונה הטבעיים מופחתים, אלא חשים פחות בטעמים הטבעיים והחושים מתערפלים עקב ריבוי חומרים, ונגנזת ההנאה האמיתית של טעמו של אוכל בריא בעל יכולות מרפאות ועוד השפעות בריאותיות חשובות בסיוע בעל ערך מוסף במניעת מחלות.
מהן מטרות קורס raw food?
הקורס יכשיר את הלומדים להכין Raw Food – אוכל חי ועקרונות התזונה שלו, הלומדים יכירו את המזון שבו עושים שימוש באסכולת הרגלי האכילה הללו. הלומדים יכירו את יתרונות גישת ה – Raw Food - ההשפעות הבריאותיים, האנזימים הפועלים בגוף ושפעולם באמצעות חומרי תזונה אלו ועוד. מלבד החומרים התיאורטיים המועברים בקורס, הלומדים יתנסו בהכנת מאכלים בסגנון ה – Raw Food בעצמם ויציג אותם לשאר הלומדים בקורס.
|
|
שיטת הבישול Raw Food מגיעה, כמו שיטות טיפול רבות ברפואה האלטרנטיבית, מהמזרח |
|
|
מהם נושאי הלימוד בקורס raw food?
נושאי הלימוד בקורס עשויים להשתנות ממוסד לימודים אחד לשני, ויכולים להכיל בין השאר את הלימודי המבוא לנושא ה – Raw Food – מהו, ומה ההבדלים בין אוכל צמחוני לטבעוני, גישות שונות ברחבי העולם, הגישה הרפואית והביסוס המדעי של מאכלי Raw Food, יתרונות שיטה זו על פני האחרות, הציוד המשמש להכנת Raw Food, הכנת מאכלים שונים, אנזימים וחשיבותם בגוף, מערכת העיכול, תהליכי הנבטה – מזון מונבט ובלתי מונבט, תזונת ספורטאים, מתכונים אלטרנטיביים למוצרי מזון מוכרים ועוד.
מהן אפשרויות היישום של הידע בקורס raw food?
הידע בקורס Raw Food משמש לסידור מחדש של הרגלי המזון בבית – ומאפשר לכל אנשי הבית ליהנות מיתרונותיו, ככל שישנן אלטרנטיבות בריאות יותר למזונות התעשייתיים המעובדים – שמחירם אף עולה בשל גלגוליהם השונים. הקורס מלמד כיצד להכין מוצרי מזון מכל הסוגים ומאפשר התמודדות עם גירויים סביבתיים קולינריים לכל מטרה. הקורס מעניק עם סיומו תעודת הסמכה המאפשרת לעסוק בתחום במסעדות ובבתי מזון רלוונטיים.