בחר איזור:
בחר עיר:
ישראל – פנים רבות לה, היא ארץ קיבוץ גלויות ולכן עדיין אין טעם קולינרי מגובש שניתן להצביע עליו ולהבחין אותו כישראלי, למעט מספר מוצרים כמו חומוס ופלאפל כמובן. המטבח הישראלי הולך והופך להיות צורת הבילוי המועדפת על קהלים רבים ועל תיירים, כאשר האוכל הישראלי המסורתי הוא בעל שאיפות להפוך למטבח העונה על האופנה העכשווית - חם ובריא ככל הניתן. כיום מושג הקולינריה מוטמע לקהל הרחב דרך תוכניות הטלויזיה, עם המסר ש"כל אחד שאוהב אוכל יכול למעשה להיות שף", טוב הטעם הקולינרי נכנס לכותרות, והדרך להפוך לשף מיומן (ועשיר) במטבח של שפע חומרי הגלם שמיוצרים בארץ היא קוסמת מתמיד.איך להפוך לשףבדרך כלל לשף שאמור "לכשף" באמצעות האוכל את הקהל שלו, יש משהו ייחודי במאכלי הגורמה שלו – אם זה בטעם המיוחד שהוא המציא, באופן שהמנה מוגשת או בהרכבת תפריט המנות השונה. היום, גם מי שלא טייל מספיק בעולם וטעם מסגנונות שונים, יכול לספוג זאת גם באמצעות חוויה מרוכזת של חשיפה לסגנונות, טעם וריח, צבע ותרבות שונה בתוך מסלול לימודי קולינריה. הלימודים חושפים את הבשלנים לשיטות בישול שונות ולשימוש בטכניקות מיוחדות וחדשניות שחוסכות בזמן ובמקום.
איך מורכב קורס לימודי קולינריה?הקורס מחולק לרמות. הלומדים אמורים לעבור כל רמה בנפרד כאשר מתחילים ברמה הקלה ביותר ומשם מתקדמים הלאה. הדרישות עולות ומתפתחות, מוצבים אתגרים שונים בפני הלומדים ובכך ישנו ביטוי לשאיפה למצוינות בקורס. הנושאים שנלמדים בקורס נוגעים ביסודות הבישול, בתברואה, בכשרות, שיטות שונות בבישול, חשיפה למטבחים מרחבי העולם, ניהול אירועים ותזמון ואפילו איך להפוך לאייקון קולינרי.מתחביב למקצוע את האהבה הזו אי אפשר להפסיק, אפשר פשוט למנף אותה ולהפוך אותה ממשהו שמחבבים למשהו שחייבים. קיים מגוון ענק של קורסים בתחום הקולינריה כשבסיום הלימודים ניתנת תעודה מוכרת בידי משרד העבודה, כך שכל אחד שמעוניין להתמקצע בתחום האהוב עליו או לקבל דגשים בתחום שבו הוא חלש מעט יותר, יכול למצוא את מקומו בקורס שעונה לו על מטרותיו ועד לדרגת שף.
תגובות הגולשים למאמר
רוצה להוסיף תגובה למאמר שקראת? הוסף תגובה ואנו נפרסמה בהקדם
הודעות אחרונות בפורום בישול
מנהל/ת פורום:שף בן נרשוביץ
תפקיד:מנהל סניף תל אביב- מכללת השף
נושא ההודעה
 
מחבר
תאריך
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...
צריך עזרה? מלא פרטיך ונחזור אליך
מאשר/ת קבלת מידע ממוסד/ות הלימודים ומסכימ/ה לתנאי השימוש והתקנון
לקבלת דיוור בנושא לימודים, כתבות חדשות, מבצעים וימים פתוחים בחינם !!!
הירשם
מתעניין בלימודים או במידע נוסף
מלא פרטים ויועצינו יחזרו אליך בקרוב