צוות ToStudy החליט הפעם ללכת על מקצוע של חושים – של ריח, של ראייה ושל טעם – תחום הבישול והטבחות ומוסד הלימודים הראשון שעולה לראש, ובצדק, הוא מכללת השף. ראיון בלעדי עם השף בן נרושביץ מדריך ראשי ומנהל סניף ת"א השאיר אותנו עם טעם של עוד!
מכללת השף, המכללה המובילה בישראל ללימודי קולינריה, הינה אחת המכללות המוכרות והפופולאריות ביותר בתחום הבישול, הטבחות וככלל עולם הקולינריה בישראל. מכללה זו זכתה להצלחה כה רבה מאז הקמתה ב2004 שכיום היא גאה בתפעול מלא של 6 סניפים עיקריים – תל אביב, ירושלים, באר שבע, חיפה, נתניה וראשון לציון. המכללה קולטת אליה מאות תלמידים מדי שנה וגאה להוציא אותם לשוק העבודה עם תעודה מוכרת ומכובדת שפותחת בפניהם אינספור אופציות תעסוקתיות. שף בן נרושביץ, מדריך ראשי ומנהל סניף ת"א, התראיין לפורטל ToStudy ונתן לנו טעימה מהחיים במכללה.
בוידאו הבא:
- הצצה לשיעורים במכללת השף
- קדימון של שף בן נרושביץ על מכללת השף
"שמה לה למטרה ללמד טבחות וקונדיטוריה ולהכשיר את שלל מקצועות הקולינריים הקיימים במשק בנוסף על היותה מכשיר מקצועי לגורמים וחברות כגון חברת שופרסל לכל המקצועות להם הם נדרשים".
|
|
הצצה ללימודים במכללת השף! |
|
|
אילו מסלולי לימוד קיימים במכללת השף?
הקורסים במכללת השף המוצעים לתלמידים הם רחבים ומגוונים וכמובן בעלי אוריינטציה לתחום הבישול, הטבחות והקונדיטוריה – העולם הקולינרי. בין הקורסים של המכללה ניתן למנות קורסי טבחות מקצועיים למתחילים ולמתקדמים שמעניקים הכשרה מקצועית מקיפה בתחום ותעודת הסמכה המוכרת ע"י הICPA. קורס קונדיטוריה גם הוא נמנה ברשימת מסלולי הלימוד של המכללה. התחום של עיצוב וניהול אירועים שתפס תאוצה גדולה בשנים האחרונות מתקיים גם הוא במכללת השף. בין הקורסים הייחודיים של מכללת השף שזכו לדרישה רבה ניתן למנות את קורס עיצוב ופיסול בבצק סוכר, קורס אפיית לחמים, קורס עיצוב עוגות ראווה וקורסים בתחום הבשרים ועישון הבשר. קורסי בישול ואפייה, סדנאות וכמובן הקורס הטעים ביותר – שוקולטייר, גם הם זוכים לשגשוג ופריחה. מכללת השף מקפידה בכל מסלולי הלימוד שלה להיות עדכנית לשוק הקולינארי ושומרת על רעננות וחדשנות. כפי שבן נרושביץ אומר: "מכללת השף שמה לה לדגש להקפיד שכל הלימודים הקולינריים יבוצעו בכל רגע נתון בהתאם למה שמתרחש בשוק. התלמידים שלנו לומדים ומבצעים את מיטב המנות כמו שמוגשות כרגע במיטב המסעדות בתל אביב. כאשר תלמיד יוצא ממכללת השף הוא פוגש את אותם פרודוקטים, אותם חומרי גלם כמו שפגש בלימודים".
|
|
לומדים לבשל - מכללת השף |
|
|
שף בן נרושביץ - מדריך ראשי ומנהל סניף ת"א
בוידאו הבא מספר השף בן נרושביץ על:
- מסלולי הלימוד המוצעים במכללה
- על הגופים איתם עובדת מכללת השף
- למה כדאי ללמוד במכללת השף
|
|
למה כדאי ללמוד במכללת השף? |
|
|
מי הוא קהל היעד ללימודים במכללת השף?
הלימודים במכללת השף פותחים שעריהם לקהל תלמידים רחב במיוחד – חובבנים שמעוניינים בסדנאות או בקורסים קצרים להעשרת הידע האישי, מקצועניים שרוצים להרחיב את אופקיהם ולשדרג את תפקידם. כמו כן לאלו המעוניינים בהסבה מקצועית ורוצים לעסוק בתחומי הקולינריה ומחפשים לשם כך הכשרה מקצועית שבתומה תוענק תעודה מקצועית המוכרת על ידי כל הגופים הנדרשים בכדי להתחיל לעסוק בתחום זה.
|
|
מעצבים מנות גורמה - לימודי טבחות מקצועיים במכללת השף |
|
|
מסייעים לתלמידים להשתלב בתעסוקה
חלק חשוב מאוד ומהותי בלימודים במכללת השף הוא החשיבה לעתיד, תמיד חושבים צעד קדימה עבור התלמיד. "אפשרויות התעסוקה השונות והמגוונות שאנו מציעים לתלמידים מגוונות כשם שהתלמידים שלנו מגוונים", אומר השף בן נרושביץ. לא מספקת ההכשרה המקצועית והיוקרתית המוענקת במכללה גם חושבים על ההשתלבות התעסוקתית בתום הלימודים. המכללה מקיימת קשרים עסקיים עם בתי מלון, מסעדות, אולמות אירועים, חברות קייטרינג, קונדיטוריות ועוד ומסייעת לתלמידים למצוא מקומות תעסוקה באלו: "אנו עובדים בשת"פ מצוין עם רשת מלונות פתאל ורשת מלונות ישרוטל שמקיימות ירידי תעסוקה שבהם נקלטים בוגרינו השונים". רבים מבוגרי המכללה לוקחים חלק בתעשיית המלונות והסעדה בישראל ובעולם כולו. עוד ראוי לציון אתר האינטרנט של התאחדות השפים והקונדיטורים שמאפשר לתלמידי המכללה להתעדכן במשרות האקטואליות בשוק העבודה. מכללת השף מקיימת גם סטאז´ מקצועי בן כ150 שעות המתבצעות בהתאם לנוחות מסגרת הזמן של התלמיד. השף בן נרושביץ מדגיש את חשיבות הסטאז´ - "הסטאז´ אשר מבוצע על ידי התלמידים מהווה דלת ראשונה לעלום המקצועי והזדמנות מקצועית ראשונה שניתן להציג כניסיון תעסוקתי שאותו הם רכשו". רבים מהתלמידים שניגשים לסטאז´ במטבחים, מסעדות, מלונות ואולמות אירועים המובילים ממשיכים לעסוק בהם גם בתחום ההתמחות.
בוידאו הבא מספר שף בן נרושביץ על:
- אופציות התעסוקה לבוגרי מכללת השף
- שיתופי פעולה עם תעשיית המזון
- אתר אינטרנט עם משרות אקטואליות לתלמידי המכללה
- על ההתמחות והסטאז´
|
|
השף בן נרושביץ מספר על תעסוקה וסטאז´ לבוגרי מכללת השף |
|
|
על התעודות של מכללת השף
מסלולי הלימוד במכללת השף הם רבים ומגוונים ומוכרים על ידי התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל – ICPA. הקורסים של מכללת השף מוכרים גם על ידי משרד התמ"ת ועל כן התעודה המתקבלת בתום הקורס היא יוקרתית במיוחד – הן הכרה של הICPA, הן של משרד התמ"ת והן של מכללת השף עצמה.
|
|
במכללת השף קיים קורס מיוחד המתמקד בתחום הבשר |
|
|
שירותים מיוחדים לסטודנט במכללת השף
רמת הלימודים המקצועית שמוענקת לתלמידים לצד צוות הוראה מגוון ועשיר שמגיע מכל תחומי הקולינריה ובעל הכשרה מקצועית בינלאומית בתחום גורמים לעוד ועוד סטודנטים לנהור לשערי המכללה. כיום היא מונה כ2500 סטודנטים שנהנים ממתקנים מיוחדים של המכללה כגון מטבחים משוכללים, כיתות לימוד עם כל הציוד הנדרש, משטחי עבודה חדישים ועוד. ערכת הלימוד המקצועית המוענקת לכל סטודנט גם היא יתרון בלימודים במכללה והיא כוללת ערכת מקצועית של כלים, ערכת ספרות, ביגוד שף וחומרי גלם בסיסיים.
קבלו פרטים מלאים על בית הספר ומסלולי הלימוד - מכללת השף!
איך מגיעים למכללת השף?
|
|
מפת הגעה למכללת השף סניף תל אביב |
|
|