השימוש כיום בתוכנת TestComplete הוא נרחב והיא תאפשר לכם ליצור מבחני הרצה מרובים לתוכנות שונות.
TestComplete היא תוכנת כלי בדיקה אוטומטי אשר פותח על ידי חברת SmartBear Software – מטרת התוכנה היא לאפשר למשתמש ליצור מבחני הרצה לתוכנות. כיום נעשה שימוש נרחב ב- TestComplete לבחינת מספר תוכנות מבוססות Web, Windows, WDF, Flash, Flex, Silverlight, .NET ו-Java. מבחני ההרצה כוללים בתוכם הקלטה, בנייה והרצה של בדיקות, אשר ניתן, בצורה אוטומטית להריץ שוב ושוב. כמו כן, מבחנים שהוקלטו ניתנים לשינוי בתקופה מאוחרת יותר על ידי משתמשים אחרים.
מטרות הקורס
מטרת הקורס היא להעניק לסטודנט שליטה מלאה בסביבת הפיתוח של הבדיקות, יכולת בניית סקריפטים אשר ניתנים לשימוש חוזר, הכרת מבנה השליטה של תכנות Windows מסוגים שונים, שימוש במאגרי מידע (לדוגמה: Excel) בעת כתיבת מנגנון הבדיקה, הפקה של דוחות יעילים, בדיקה של עומסים בעת הרצה של אפליקציות מבוססות Web ומימוש וניהול של בדיקות מבוזרות ועוד. כמו כן, חשוב לציין שתנאי הקדם לקורס שכזה הוא ידע וניסיון בשפת תכנות כגון: VBScript, C++Script, DelphiScript, C#Script, Jscript וכו´. כמו כן מומלץ תואר אקדמי או מקביל.
|
|
הקורס מעניק לסטודנט שליטה מלאה בסביבת הפיתוח של הבדיקות. |
|
|
נושאי לימוד בחלק הראשון
קורס ה-TestComplete מכיל בתוכו נושאים רבים, ביניהם: מבוא וסקירה ל-TestComplete, הגדרות ונושאים מרכזיים, בדיקת שפיות, חיפוש עזרה, סביבת פיתוח מבנה, Debugging, סוגי בדיקות הוספה, יצירת פרוייקט, תוצאות בדיקה LOG, שימוש בקובצי LOG, הכנסת הערות בקובצי LOG, תרגול מעשי (כתיבת script ושימוש בכל מה שנלמד, פקדים, controls, מיפוי וכינוי, סקירה של הפקדים השונים, מטרת מיפוי וכינוי הפקדים, שמירה ושימוש קבוצתי בפקדים, שימוש במיפוי, מגבלות המיפוי, הקלטה ושיחזור של תרחישים, השוואת אובייקטים, השוואת קבצים, שרותי רשת, בדיקות מונחות נתונים, יצירת נקודות בחינה.
נושאי לימוד בחלק השני
לאחר שתסיימו את לימודי החלק הראשון, תעברו לחלק השני אשר יכלול בתוכו לימוד נושאים כגון: שימוש ב-Event Handling, סוגי אירועים, לכידת חלון במהלך בדיקה, בדיקות ספציפיות לדפי רשת, סוגי דפי רשת, מציאת אלמנטים בדפי רשת, בדיקות מבוזרות, ארגון מחשבים, חלוקת תפקידים, סנכרון בין בדיקות, העברת משתנים, בדיקת תקינות מערך הבדיקות, בדיקת עומסים, הקלטת תרחיש של העברת מידע בין האפליקציה לשרת, משתמשים וירטואלית, זמן הכניסה לבדיקה, הפעלת בדיקה, קריאת התוצאה ולבסוף, תצטרכו לעבור תרגיל מעשי אשר בו תצטרכו לכתוב script לבדיקה עומסים.