קל יותר ליצור אינטראקציה עם הקהל באמצעות אמנות הגרפיקה והמולטימדיה, הכלי שבאמצעותו מתפתחת מערכת יחסים בין התוכן המוצג והמתוכנן בקפידה לקהל היעד, אפילו שהחוויה אינה מציאותית. וזו רק אחת מהסיבות לנסיקתו של תחום המולטימדיה האינטראקטיבית.
מולטימדיה מופקת באמצעות המחשה מירבית – ובעיקר מאחורי מסך. כיום כבר ניתן לראות דימויי מולטימדיה בתלת מימד ובחלק מהטלביזיות הביתיות אכן פורצים מהמסך דימויים ודמויות שניתן לתקשר עימן באופן אינטראקטיבי, ישנם משחקים אינטראקטיביים שיכולים לפתח קואורדינציה מוטורית באמצעות למידת מיומנויות חדשות ומבלי לגעת באמת (משחקי מציאות מדומה אשר נכללים בין שלל הקונסולות), ישנם משרדי פרסום, חברות הייטק, מפתחי אפליקציות ועוד המשתמשים במולטימדיה שאותה עיצבו בקפידה כדי להבטיח הנאה ומוחות למשתמשים, מלבד התקנה פשוטה של היישומים.
חשיבות עיצוב המולטימדיה האינטראקטיבית
העולם החדש שנפתח בשנים האחרונות בפני האדם ההדיוט בתחום המולטימדיה האינטראקטיבית הלך והתפתח עם הזמן, ממש כפי שטכנולוגיית הגרפיקה שבמסך המחשב המסורתי התפתחה. רמת העיצוב והגרפיקה של אתרים, תוכנות, אפליקציות ושאר יישומים הם הגורם הראשוני שמושך את המשתמשים אליו, לכן ניתן לומר כי אטרקטיביות היישום נגזר באופן ישיר מהמיומנות של מעצב התוכנה, בעולם שבו ישנם גירויים רבים, תוכנות רבות לבחירה ורק כמה שניות כדי להחליט אם היישום "נחמד", "מתאים" או לא – ולרכוש אותו או להשתמש בו.
|
|
קל יותר ליצור אינטראקציה עם הקהל באמצעות אמנות הגרפיקה והמולטימדיה |
|
|
מהן מטרות הקורס?
באמצעות קורס עיצוב מולטימדיה אינטראקטיבית, הלומדים יכירו את הכלים ואת התוכנות השונות ואת המודולים כדי לייצר עיצוב אטרקטיבי ואפילו ייחודי. תוך כדי הידע המצטבר בתוכנות השונות ובממשקים המאפשרים שילוב של התכנים אחד בשני, יתאפשר ללומד להתנסות ביצירה ממוחשבת שעשויה להביא לידי ביטוי את הכישרון של הלומדים – וזאת באמצעות הגשה של פרויקטים ועבודה לצד מנחים מלווים. הקורס יפתח בפני הלומדים עולם חדש ליצירה גרפית ולתוכנות גרפיקה שלוקחות חלק בכל מה שסובב בחיי היום יום.
מה לומדים בקורס עיצוב מולטימדיה אינטראקטיבית?
התכנים בקורס כוללים למידת התוכנות הבסיסיות הקשורות לתחום: פלאש, Weaver, Image Ready, עיצוב של דפי WEB, עיצוב ממשקי תוכנה, HTML, DHTML וכן לומדים גם איור ממוחשב, עיצוב לצרכי דפוס, עיצוב של טקסטים ועריכת סמלים מסחריים (לוגואים), עיבודי תמונות, עיצוב על גבי אריזות ופוסטרים, שילוט חוצות, עיצוב של אתרי אינטרנט וכן עיצוב למשחקי אינטרנט אינטראקטיביים, משחקונים ואפליקציות ועוד. בהמשך, הלומדים יכולים להמשיך ולחקור עולמות נוספים שנפתחו בפניהם בתחום, כמו למשל עריכת וידאו וקליפים, אנימציה, פוסט אפקטים בקולנוע ובטלביזיה ועוד.