ריח נקניקים עולה באפכם? אין פלא, הגעתם לקורס שמוקדש כולו למלאכת יצירת נקניקיות, נקניקים ושימור בשר. קורס זה הוא התגשמות חלום עבור כל הקרניבורים שרוצים ללמוד איך להכין מעדנים שונים ממגוון בשרים. הלימודים בקורס מעניקים הכשרה מקיפה מאוד, מה שיחסוך מאותם קרניבורים נסיעות לפינות שונות בעולם, או למעדניות נידחות בארץ, המתמחות בנקניקים, נקניקיות ובשר משומר. כל חובב בשר אמתי יעקם את אפו בבוז לנוכח המבחר (הגדול אמנם) של הבשרים שקיימים ברשתות השיווק, מאחר שכולם תעשייתיים ורחוקים מלהיות איכותיים.
מטרת הקורס
קורס שרקוטרי הוא חגיגה אמיתית לכל אותם בשלנים שרוצים להכין בביתם מעדנים ומאכלים שמקורם מקצווי תבל. הקורס מועבר על ידי שפים בעלי שם עולמי, שרזי הכנת הנקניקים מוכרים להם היטב. כמדינה חובבת בשר, אופנת השרקוטרי הגיעה אלינו באיחור מה, אך ההצלחה הרבה לה היא זוכה מפצה על הכול.
מעט היסטוריה
כמו הרבה דברים טובים, מלאכת המחשבת של השרקוטרי היא תולדה של צורך ואלתור. כבר בימי קדם אנשים חיפשו דרכים לשמר בשר כדי שיחזיק מעמד זמן רב, ולכן הם פיתחו את התהליך המורכב של המלחה, ייבוש, כבישה ועישון. טכניקה זו עברה מדור לדור במשך שנים רבות. לרוב הבשר היה בשר חזיר שאותו נחרו, אך גם היהודים יצרו נקניקים מבשר כשר, וישנם תיעודים רבים המעידים על קיומן של קצביות ומעדניות.
תכני קורס שרקוטרי
קשה לכתוב על תכני הקורס מבלי להזיל ריר, וכמובן רצוי להזהיר את הצמחונים שבינינו מאחר שהמלל שיוצג כאן הוא קרניבורי במלוא מובן המילה. משתתפי הקורס ילמדו להכין טרינים, סוגי פטה וכמובן את ההכנות המקדימות הכוללת הכנת תערובות תבלינים, תמיסות מלח, נוזלי בישול, פירוק נתחי בשר שונים וכיו"ב. שלב חגיגי נוסף מורכב מפרק המוקדש כולו לטקס הכנת נקניקיות, ודעו לכם שישנם סוגים רבים של נקניקיות, מבשרים שונים, ובתהליכי עיבוד שונים השאובים ממתכונים מרחבי העולם. המשתתפים בקורס ילמדו גם כיצד לשלב את הבשר שהכינו במנות שונות, ויכירו את נתחי הבקר המובחרים ביותר.