הקונדיטור נחשב למחזיק הסוד הותיק באמנות האפייה והכנת הקינוחים – אלו שנמצאים בחלונות הראווה היוקרתיים. הסגנון המעודן והיכולת לגוון במראה המושך של הקינוחים מובילים גם אנשים מישראל ללמוד פטיסרי.
פטיסרי הוא אמנותו של הקונדיטור אשר עוסק בעילית אפיית הקינוחים. אם השליטה באמנות הפטיסרי הייתה נתונה לקונדיטורים בלבד עד לפני מספר שנים, הרי שכיום הפטיסרי נכנס גם לבתיהם של אנשים פרטיים שאין להם ידע מקצועי בתחום, אלא על פי ספר אפיה בלבד. בשנים האחרונות תרבות בתי הקפה, חנויות הלחם היוקרתיות והקונדיטוריות הפרטיות שימשו כמקפצה לאומנות זו – והעלו את הפטיסרי לרמת ההגשה בסגנון הפרובאנס ובתי הקפה האירופאיים הקלאסיים. אפשר לחוש כיום את סגנון העבודה המודרני לצד הקינוחים המסורתיים – דוגמת האקלר, פוטיפורים, טארטים, דאקואז, טארטלט, קיש ועוד מאכלי גורמה.
קורס פטיסרי – מה מטרותיו?
באמצעות קורס פטיסרי, הלומדים רוכשים את המיומנויות הנדרשות כדי להפעיל קונדיטוריה לבישול ולאפיית מאכלי גורמה ולקינוחים ברמה הגבוהה ביותר. ההכשרה תועבר על ידי צוות קונדיטורים מנוסים ועם ניסיון רב בתחום, כשבמהלך הלימודים המתבצעים באופן פרונטלי ומעשי, כל לומד מתנסה בהכנת המאכלים כשהוא מקבל משוב אישי ומקצועי אשר מועבר בזמן אמת. הלומדים מכירים ומתנסים בחומרי הגלם השונים, תוך למידת טכניקות ותיקות וגם חדשניות באמנות הפטיסרי.
|
|
הסגנון המעודן והיכולת לגוון במראה המושך של הקינוחים מובילים גם אנשים מישראל ללמוד פטיסרי. |
|
|
מה לומדים בקורס פטיסרי?
במהלך הקורס, הלומדים יכינו ממבחר סוגי העוגיות הקלאסיות והעכשוויות בעולם – אלפחורס, ביסקוט ופיננסיים, קציפות, מרנגים, שימוש בשק זילוף, מרשמלו פבלובה, הכנת בצק פריך, Pate Sucre, קישים טארטים וטארטלטים, פאי, בצק רבוך – פחזניות, אקלרים, Paris Brest, קרם חמאה, בצק רבוך ומטוגן, אקלרים, פטיסייר וקרם חמאה, ציפויים וזיגוגים המשמשים לקישוט ולפרזנטציות, עוגה בחושה, בצק סוכר, RFM, שוקולדים ושיטות עבודה בהם, בצק עלים ועוד. לצד עוגות, עוגיות ומאפי בוטיק, הלומדים מתנסים ולומדים על אפיית לחמים על בסיס מחמצות ושמרים ממגוון סוגים של קמח, כמו גם הכנת ממתקים וריבות.
למי יכול להתאים ללמוד פטיסרי?
לימודים אלו יכולים להתאים הן למי שמגיע ללא ניסיון או למי שיש לו ניסיון וותק בתחום. היקף הקורס ותוכנו יכולים להשתנות ממוסד לימודים אחד לשני. התכנים הנלמדים בקורס יכולים לשמש את מי שמעוניין לפתוח בית עסק בתחום או לייעל את העסק הקיים תוך העשרתו במיני מאפים ומתוקים אסתטיים, ערבים לחך ושעשויים לשמש בכל מסעדה ובית קפה.