עולם הקולינריה הישראלי בנוי מסוגי מטבחים שונים, וביניהם – המטבח הים תיכוני, המערבי והמזרחי. תעשיית המזון גדלה, ועימה עולם הקולינריה ותרבות חגיגת החך במסעדות ובברים – ולכן גדל גם הביקוש לבעלי מקצוע בעולם הטבחות.
במציאות שבה מקדמים את השיתוף בחוויה הקולינארית, באמצעות תוכניות טלויזיה שונות בבישול ובאפיה, תוכניות ריאליטי בבישול, חנויות לכלי מטבח נגישות מתמיד ומגרות קהל גדול יותר ויותר לעסוק בתחום באופן חובבני או מקצועני, תעשיית המזון הופכת שינויים ונפתחים יותר ויותר מקומות להסעדה בישראל המתפתחת, זהו אך צעד טבעי לפתיחת קורסי טבחות בסגנונות שונים וברמות מגוונות. קורס טבחים מוצע במגוון מסלולים המכשירים לחמישה סוגי טבחים. המטרה היא שבסופו של הקורס ניתן יהיה לעסוק באופן מיידי במקצוע.
מיומנויות נרכשות בקורס טבחות
כשמתחילים מן הבסיס, לומדים את מיומנויותיו הייחודיות לטבח – ישנן שיטות חיתוך שונות למוצרים שונים:Battonet, Chifonnade Brunoise, Tourne,ועוד. לומדים איך להכין צירים ורטבים הישר מן המטבח הצרפתי והמערבי, לומדים כיצד לבשל אברים המצריכים התייחסות מיוחדת – כבד אווז, שקדי עגל, זנב שור ועוד. כל טבח זקוק לדעת על בורין את טכניקות הבישול – צלייה, טיגון וטיגון עמוק, אידוי, כבישה, עישון, Braisage, Pochage וכן בישול בואקום ובישול מולקולארי.
|
|
עולם הקולינריה הישראלי בנוי מסוגי מטבחים שונים, וביניהם – המטבח הים תיכוני, המערבי והמזרחי. |
|
|
עבודה עם מוצרים שונים
המיומנות שנמצאת בידיו של הטבח סובבת סביב חומרי גלם שונים שנצרכים לטיפול מיוחד – ישנם דגים שזקוקים לפילוט , ישנם כאלו הזקוקים לכבישה או להמלחה, ישנם דגים מעושנים. כך גם בבשר – ישנה הכנה שלמה לתהליך – מיישון הבשר, דרך בישולו בקדרה, פילה, שייטל, אנטריקוט, שפונדרה ועוד. גם את העוף ואת פירות הים מבשלים בטכניקות מיוחדות: את העוף ניתן למלא ויש צורך לדעת איך מבתרים אותו, ופירות הים דורשים ידע באחסון, שיטות הכנה ובישול מיוחדות של לובסטרים, מולים, קוקי סאן, קלמארי, שרימפס, אויסטרים ועוד. בנוסף – עובדים עם תבלינים מסוגים שונים, יינות ורטבים – לומדים איך לכמת הכול ולהפוך כל יצירה לאמנות באמצעותם.
היבטים שיווקיים של עבודת הטבח
שיווק נכון יכול להוביל כל טבח בדרך למעלה, אל אליטת שועי העם. חשוב על כן לדעת איך לנהל עסק, איך לטפח עבודות יזמות ולהשקיע בהן, איך לתמחר ולבנות את התפריט, איך לנהל מטבח ולפרק הכול באופן כלכלי, איך לעצב מנה שתתאים ללקוח ועוד. למרות שהטבח פועל מאחורי הקלעים, שיפור הכישורים העסקיים יכול להוביל אותו גם לקדמת הבמה.