קורס ניהול מסעדות
ענף המסעדנות והבארים הולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות אך מה שלא כולם יודעים שמתוך עשרה מקומות שנפתחים מקום אחד שורד ומצליח להרוויח. אחד הגורמים שמשפיעים ביותר על הצלחת מסעדה הינו המנהל וסגנון ניהולו.>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
קורס ניהול מסעדות
ענף המסעדנות והבארים הולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות אך מה שלא כולם יודעים שמתוך עשרה מקומות שנפתחים מקום אחד שורד ומצליח להרוויח. אחד הגורמים שמשפיעים ביותר על הצלחת מסעדה הינו המנהל וסגנון ניהולו.
- מערכת ToStudy
- |
-
08/08/2012
- |
-
15:23
- |
-
3433
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
ניהול מקצועי של מסעדה מצריך ידע ומיומנויות רבים עד מאוד, כולם קוראים מידי שנה את הסטטיסטיקות לגבי משך החיים של מסעדות ובארים במדינת ישראל. כיום ההבדל בין מסעדה מצליחה ולא מצליחה יכול להיות אך רק בשל הסגנון הניהולי והצוות הניהולי של המסעדה. מנהל טוב יכול לגרום לקיצוץ נרחב בעלויות, הגדלת נתח השוק, מקסום הרווחים ועוד. כיום ישנם קורסים מיוחדים המתאימים לשוק הישראלי המיוחד שנועדו לת את הכלים המתאימים ביותר לנהל מסעדה ולהובילה להצלחה.
|
|
ההבדל בין מסעדה מצליחה ולא מצליחה יכול להיות אך רק בשל הסגנון הניהולי והצוות הניהולי של המסעדה. |
|
|
למי מתאים הקורס?
קורס ניהול מסעדות מתאים לכל אדם שעוסק בענף או שרוצה להשתלב בו בצורה כלשהיא בין אם כמנהל עסק בין אם כשותף או כעובד שכיר זוטר עם שאיפה להתקדמות. כמו כן הקורס מתאים למנהלי מסעדות בפועל שרוצים לשפר את ביצועיהם ואת נתח רווחי המסעדה אותה הם מנהלים. ההיצע לניהול מסעדות היום הוא רב ועל כן על מנל להצליח ולהתברג בתעשיה זו יש ללמוד את הנושא על בוריו ולהתמקצע בו ככל הניתן.
נושאי הלימוד השונים של הקורס
נושאי הקורס הם מגוונים והם נוגעים במספר תחומים. השלב הראשוני בקורס הינו שלב המבואות. בשלב זה ילמדו המשתתפים אודות סוגי המסעדות שונים, מהות הקונספט, כיצד לבחור מיקום למסעדה, בניית תפריט ייחודי. השלב השני נוגע לשלבים השונים בחייה של מסעדה, בשלב זה ילמדו הנושאים הבאים, יזמות ותכנון, תאומים מול הרשויות, פתיחת מסעדה ותפעול שוטף. אחד מהשלבים החשובים ביותר שלמעשה והא לב ליבו של הקורס ושל העסק הינו נושא השירותיות והמכירה. בשלב זה ילמדו התלמידים נהלי תפעול ושירות, מיומנויות מכירה שונות,בקיאות בתפריט, שירותיי יין, ועוד. תחום המסעדנות הינו תחום רחב עד מאוד ויש נושאים רבים שנכנסים תחת הקורס, שיווק, מיתוג הרחבת נתח שוק הם רק חלק מהנושאים הנוספים הרבים.
היקף הקורס וההסמכה שהוא מקנה
היקף הקורס משתנה בין מוסד למוסד אך לרוב הוא מורכב מכ120 שעות אקדמאיות, הקורס נערך בשעות הערב ברוב הפעמים על מנת להתאים לקהל יעד מגוון. לעומדים בקורס בהצלחה, כלומר מגישים מטלות שונות, משתתפים בכל הפעילויות ועומדים בכל הדרישות תוענק תעודה מטעם בית הספר המסמיכה לנהל מסעדה.
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...