במכשירים ניידים בעלי ליבת לינוקס, מופעלת מערכת ההפעלה אנדרואיד. מתכנתים בשפת ה- JAVA הנמצאים במחלקות שונות מתכנתים בשפה זו את מערכת ההפעלה הנמכרת ביותר בעולם הטלפונים החכמים (ה"סמארטפונים").
הפיתוח של מערכת ההפעלה הזו נעשה בשנת 2005, כאשר הגרסה הראשונה לה הוכרזה בשלהי שנת 2007. מאז ממשיכות להתפתח גרסאות שונות לתוכנת האנדרואיד אשר מרעננות תכונות ישנות ומפתחות חדשות בעולם מערכת ההפעלה. גם סדרת ה- Nexus הינה סדרת מכשירים בעלי מערכת הפעלה "אנדרואיד" אשר חברת "גוגל" מפתחת בשיתוף עם חברות שונות לחומרה. העבודה בתחום זה היא מאתגרת ויוקרתית, ומחייבת מעבר קורסים מקיפים ומקצועיים בתחום הטלפוניה החכמה וה טאבלטים שיש בו מגמה מתמדת להתפתחות.
|
|
במכשירים ניידים בעלי ליבת לינוקס, מופעלת מערכת ההפעלה אנדרואיד. |
|
|
האם צריך ידע מקדים בנושא?
גם אנשים ללא ידע וניסיון יכולים להכנס לעולם פיתוח אפליקציות לאנדרואיד, אולם ניתן למצוא כי מרבית המתעניינים בתחום אלו סטודנטים אשר סיימו לפחות שנה ראשונה במדעי המחשב, או לבעלי ידע מוקדם מעולם התכנות ובשפת JAVA. בכל מוסד לימודים ישנו היקף לימודים שונה בהתאם לקהל היעד, כשחסרי רקע בתחום יעברו מבחני התאמה וידע באנגלית.
מה המטרות של קורס פיתוח אפליקציות לאנדרואיד?
הקורס יקנה ללומדים את הכלים ואת הידע הנדרש על מנת לפתח אפליקציות אנדרואיד ובכלל זה גרפיקה ואנימציה, תסריטי פלאש, היכרות עם תכתיבי חברת גוגל, התראות, מאפייני עולם הטלפון – בפרט עולם הסמארטפונים, איך לשלוף ולנתח נתונים ממאגרי מידע במכשיר ועוד. הקורס יכול להתאים למפתחי אפליקציות באופן עצמאי או שכירי חברות, שמעוניינים לשווק ולמכור את האפליקציות באמצעות אתרי צד שלישי או בחנות האפליקציות של גוגל, החברה המתחרה באפל שמשתמשת בתוכנת ההפעלה IOS.
מהם נושאי הלימוד בקורס?
באמצעות הקורס ניתן ללמוד לימודי יסוד מן הבסיס – היכרות עם עולם הטלפוניה, רישיון אפאצ´י ורישיון לשימוש בפטנטים, קוד פתוח, תכנות, שפת JAVA, מאגרי גיט, REPO, קוד מקור, סיאנוג´נמוד – פרויקט לשינוי קושחת האנדרואיד, GOOGLE PLAY, עבודה עם מצלמה, שילוב של מוסיקה ווידאו באפליקציות אנדרואיד ועוד נושאים בהתאם להיקף הקורס.
על ההכשרה בקורס זה
הלומדים רוכשים ידע עיוני ובמקביל, מתרגלים את המידע שנצטבר במעבדות מחשוב משוכללות של מוסד הלימודים. הלימודים כוללים הרצאות, משימות ותרגילים, מקרי מבחן, סימולציות והדגמות פרונטאליות. עם סיום הקורס, הלומדים יגישו פרויקט גמר שיסכם את הנלמד בקורס.