יחסים בינלאומיים הינו תחום העוסק ביחסי החוץ שבין מדינה אחת לשכנותיה. יחסים אלו נמדדים במדיניות החוץ שנוקטות הממשלות האחת כלפי השנייה, משפיעים על תהליכים פנימיים, על הכלכלה, הביטחון ושלל היבטים נוספים. זאת ועוד ניתן ללמוד בלימודי תואר ראשון ביחסים בינלאומיים.
יחסים בינלאומיים, הינם לימודים המשתייכים לתחום הדעת מדעי המדינה. לימודים אלו אף נוגעים לתחומים נוספים כמו ממשל ופוליטיקה, פסיכולוגיה, היסטוריה בינלאומית, אנתרופולוגיה, מדעי הרוח והחברה, משפטים ועוד. תואר ראשון ביחסים בינלאומיים הינו תואר מעניין שניתן ללמוד לרוב במסגרת מסלול דו חוגי לצד תואר ראשון במדעי המדינה, פסיכולוגיה, חינוך, תקשורת, כלכלה ועוד.
|
|
יחסים בינלאומיים הינו תחום העוסק ביחסי החוץ שבין מדינה אחת לשכנותיה. |
|
|
מטרת הלימודים
מטרתם של הלימודים היא להעביר לסטודנטים ידע ויכולת לתח תהליכים הנוגעים ליחסי בין מדינות שונות, ולתהליכים פוליטיים המתרחשים בעולם בכלל ובישראל בפרט. במהלך הלימודים בדיוק לשם כך, יקבלו הסטודנטים את מגוון הכלים והמידע, בעזרתן יוכלו לנתח תהליכים כלכליים, מדיניים, משפטיים ותרבותיים הנוגעים ליחסים המורכבים שבין ממשלות העולם, זאת תוך שהם לומדים כיצד תהליכים אלו מעצבים מדיניות חוץ לצד פנים, משפיעים על המערך הכלכלי, האסטרטגי, והביטחוני של כל מדינה והן ברמה הבינלאומית.
מה לומדים בתואר ראשון ביחסים בינלאומיים?
תואר ראשון ביחסים בינלאומיים מלמד את התרחישים השונים של יחסי הגומלין בין מדינות שונות מההיסטוריה ועד היום, תוך ניתוחם של אירועים שונים, והגעה למסקנות רלוונטיות ולראייה ביקורתית שמטרתן להבין כיצד ניתן למנוע אירועים מסוימים מלהתרחש שוב בעתיד. לצד ניתוח השפעות של יחסים בינלאומיים בין מדינות, ילמדו הסטודנטים כיצד מדיניות החוץ משליכה על התנהלותה הפנימית של מדינה.
לימודים סוציולוגיים-פוליטיים
במהלך לימודים אלו לומדים הסטודנטים לא רק על יחסי החוץ והגומלין בין המדינות השונות, אלא גם על מבנים של ממשלות בעולם, על מערכות בינלאומיות כמו תאגידים עולמיים, איגודים שאינם מדיניים, ארגונים בינלאומיים ועוד. כמו כן, הלימודים נוגעים בטווח הרחב של מערכת היחסים בין המדינות השונות, הכולל משפט בינלאומי, יחסים דיפלומטיים, נשק גרעיני, כלכלה ומסחר, שיתופי פעולה צבעיים, עזרה בינלאומית, השפעות תרבותיות, זכויות אדם, דוברות והסברה, איכות הסביבה וכו´. לימודים אלו מקיפים מספר רב של נושאים וביניהם התנהגות פוליטית, חקר מלחמה, ניהול וכלכלה פוליטיים, התנהגות של ארגונים, אסטרטגיה צבאית, ביטחון לאומי ובינלאומי, היסטוריה של העמים, המשטר בישראל לאורך השנים, מוסבר בפוליטיקה, דמוקרטיה, אמצעי תקשורת ותפקידם, משפט חוקתי, ביטחון, משפט בינלאומי, כיצד מעצבים מדיניות חוץ ועוד.