בשנים האחרונות ישראל חוותה מהפכה קולינארית שאין כמותה. כיום כמעט בכל פינה בארץ ניתן למצוא מקום ראוי לבלות בוא ולאכול כמו שצריך. בשנים האחרונות נפתחו יותר ויותר בתי ספר שמכשירים טבחים ושפים ברמה מאוד גבוהה. ההכשרה יכולה להיות למען מקצוע או למען פנאי.
כפי שהוזכר, ישראל כבר מזמן עזבה את הסטיגמה של מדינה שיש בה רק חומוס ופיתות והפכה למעצמה קולינרית שאין כדוגמתה. תחום האפיה הוא רק אחד מהתחומים הרבים שהתפתחו בצורה משמעותית. כיום בכל רחוב מרכזי בארץ ניתן למצוא מאפיות בוטיק ומאפיות ברמה גבוהה מאוד שלא מביישות אף אחת מהמאפיות גדולות באירופה. קורס אפיה הוא אחד מהקורסים המבוקשים ביותר ומתמקד בהכנת מטעמים שונים.
קורס אפיה
קורס בישול וקורס אפיה מיועד לכל מי שרוצה להעשיר את עולמו הקולינארי ואף בעתיד לפתוח עסק המתמחה בתחום הבישול וההסעדה. בקורס אפשר ללמוד מיומנויות חדשות שקשורות לבישול כמו שימושים במוצרי מזון שונים, טעמים חדשים במטבח, טריקים וטיפים לבישול, הכנה של מגוון מוצרי מאפה ועוד. כיום יש קורסים במגוון רחב של תחומים ביניהם ניתן למצוא, קורס בישול איטלקי, קורס שוקולד וקורס אפיה. קורס אפיה מתמחה בכל התחום של אפיה, בצקים, מאפים וכדומה.
|
|
כיום במספר רב של מוסדות ניתן ללמוד קורס אפיה |
|
|
מה כולל הקורס?
בקורס לימודי אפיה לומדים המשתתפים טכניקות עבודה נכונות, הכרת מטבחים שונים, שיטות בישול רבות ועוד. בלימודים מקצועיים יותר למדים התלמידים שיטות בישול ייחודיות, שילוב מנות לארוחה, תזמון של עבודה והכנת ארוחה, עבודה עם מצרכים מיוחדים וייחודים, ועוד. בקורסי אפיה בפרט ילמדו הסטודנטים סדנאות להכנת עוגות, סדנת בישול צמחוני, סדנאות אפיה, תפיחת בצק, שילובי טעמים שונים, אפיה באמצעות תנור ביתי ותנור מקצועי,הכנת מנות באמצעות בצק עלים, עוגות בחושות ועוד. משך הזמן של הקורסים משתנה בין מקום למקום ולרוב הקורסים המקצועיים יותר אורכים מספר חודשים.
מה מקנה הקורס?
קורסי האפיה לרוב מקנים למסיים בהצלחה תעודות גמר מקצועית בתחום האפיה. על מנת להיות זכאי לתעודה על המשתתף לעמוד בהצלחה בכל דרישות הקורס. לעמוד במבחנים השונים, להכין עבודה מעשית ועוד. עם סיום הקורס יכולים המסיימים בהצלחה להשתלב בעבודה בקונדיטוריות שונות, מאפיות או מסעדות שמחזיקות אצלם קונדיטוריות. לסיכום, קורס בישול הינו תחום מעניין מאוד הן למי שרוצה מקצוע נוסף או למי שרוצה תחביב טעים.