האחריות בשמירה על הגוף ועל הבריאות חלה בין היתר גם על הגורמים המספקים את המזון. ישנן תקנות מיוחדות אשר מונות את הצעדים לשמירת ההיגיינה על כל סוגי המזון, מידע נחוץ לכל אחד ואחת שעוסקים בתחום.
צריכת מזון היא עניין בלתי פוסק ויום יומי, מדובר על תחום שבו לכל עסק למזון נדרש רישיון מסוים כדי להפעיל אותו מאת משרד הבריאות, ובתוך תנאי קבלת הרישיון ישנה דרישה לשמירה על היגיינת המזון בכל שלב של ייצורו ושל עיבודו, עד שהוא מגיע אל הצרכן הסופי בשרשרת. לצורך העניין, עסקים רבים משתמשים ביועצים לעניין ובמפקחים בשטח הממונים על כך, ומחויבים לעדכן את כל העוסקים במלאכה במלאכת השמירה על ההיגיינה כהלכה ולהקטנת הסיכונים שבאכילת המזון.
|
|
קורס היגיינה במזון- חשוב לבריאות הציבור וכן למוניטין של מסעדות. |
|
|
למי יתאים קורס זה?
קורס היגיינה במזון הינו קורס חובה לכל מי שעוסק בתחום מערך המזון – למן החקלאים ועד לטבחים ולשפים. הקורס יתאים למבשלים במטבחים מוסדיים, למי שלומד ניהול מזון ומשקאות, ניהול של מסעדות ובתי קפה ולכל מי שעושה קורס תזונה – לרבות מי שמתכוון לעסוק בכך באופן מקצועי בעתיד. הקורס יתאים גם לעוסקים בענף המסעדנות והקייטרינג, לסוחרים במזון ולאנשי קירור ותחזוקה, למובילי דברי מזון ומשקאות ולמנהלים של דוכני מזון ניידים ועוד.
מה לומדים במהלך הקורס?
הקורס מקיף נושאים שונים שקשורים לרמת המיקרוביולוגיה, לרבות מיקרוביולוגיה של המזון, חיידקים, שמרים ופטריות, מחלות שקשורות למזון ועוד. לומדים אודות התנאים לשמירה על ההיגיינה במזון, על החזקתו וטכניקות לשימורו של מזון מעובד ושל חומרי גלם, היגיינה של עובדים – והשפעתה על בטיחות מזון, שרשרת אספקת המזון. לומדים על חיי המדף של כל סוג מזון, זיופים, גילוי ומניעה. רוכשים ידע בנוגע לאופן הובלת המזון, בקרה ממשלתית על המזון HACCP-G.M.P ולומדים אודות ההיבטים המשפטיים והתקנות הרגולטיביות מטעם משרד הבריאות .
מהן מטרות הקורס?
הלומדים בקורס ירכשו ידע בסיסי וחיוני לעולם המסעדנות והמשקאות. בקורס רוכשים את הידע המקצועי הנדרש לכל מי שלוקח חלק בתעשיית המזון, וחשוב לכל דרגות העוסקים בתחום. המסיימים בהצלחה את הקורס, מקבלים תעודת נאמן בטיחות מזון ותברואה מטעם מוסד הלימודים הנבחר ומשרד הבריאות. הקורס מקנה ידע עיוני ומעשי בנושאי המיקרוביולוגיה של המזון, ההשלכות של תהליכים תקינים וכושלים בשרשרת עיבוד ויבוא המזון, אפשרות לזהות מזון מזויף ומקולקל וללמוד דרכי מניעה לכך, כשהדרישה ממשרד הבריאות.