מכרז על בית הספר תדמור
עם ההכרזה על סגירתו הרשמית של ביה"ס, מודיע בימים אלו משרד התיירות כי הוא מוציא מכרז על הפעלת מותג בית הספר המרכזי למלונאות וקולינאריה שנשא את שם המותג תדמור. בין השאר יועמדו למכרז מעבר לשם המותג עצמו ופעילותו וגם מב>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
מכרז על בית הספר תדמור
בית הספר למלונאות תדמור, היה נחשב בעבר לאחד מבתי הספר המובילים ללימודי תחום המלונאות וכמובן הקולינאריה. מאות בוגרים סיימו את ביה"ס הזה בהצלחה וזכו להיהפך לשפים מצליחים או מנהלי מלונות. בשנים האחרונות חל פיחות משמעותי בהצלחתו והוחלט על סגירתו.
- מערכת ToStudy
- |
-
03/09/2013
- |
-
12:24
- |
-
3919
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
עם ההכרזה על סגירתו הרשמית של ביה"ס, מודיע בימים אלו משרד התיירות כי הוא מוציא מכרז על הפעלת מותג בית הספר המרכזי למלונאות וקולינאריה שנשא את שם המותג תדמור. בין השאר יועמדו למכרז מעבר לשם המותג עצמו ופעילותו וגם מבנה בית הספר הממוקם בהרצליה במיקום יוקרתי. מכרז זה מצטרף לשורת בעיות וקיצוצים עליהם מצביעים בי ספר רבים בתחומי המלונאות והקולינאריה, בייחוד באזורי הפריפריה אשר רבים מתושביהם נסמכים על קורסים ובתי ספר אלו.
בסרטון הבא- חוויות מלימודים בבית הספר למלונאות ובישול תדמור.
|
|
בית הספר לבישול- תדמור |
|
|
קצת על בית ספר תדמור
בית הספר תדמור למעשה הוקם במבנה של מלון הסמוך לחוף הים בהרצליה ונושא שם זה. בית הספר כולל לימודים מקצועיים למבוגרים ונוער ובמסגרת זו קיימים בבית הספר מסלול לימודי תיכון מכיתות י ועד י"ג. כמו כן קיימים סדנאות וקורסים המיועדים למבוגרים בתחומי הקולינאריה השונים לתעודה פרטנית ותעודה המוכרת על ידי התמ"ת. הקורסים מיועדים גם למי שמחוסרי ידע בבישול וגם לבעלי ניסיון והסמכות בתחום.
לימודים בתחומי הקולינאריה והבישול
במסגרת תחומי הקולינאריה ניתן למנות מגוון קורסים שלרוב נלמדים גם בצמוד לחומרי לימוד הקשורים לתחום המלונאות ולא בכדי, מרבית בוגרי קורסי הקולינאריה משתלבים לעבודה במלונות השונים. בין התחומים הנלמדים תחת הטייטל המאוד נרחב של לימודי קולינאריה ניתן למנות את תחום לימודי השף, בישול בשרי, קונדיטוריה, שוקולטייר ועוד. בשנים האחרונות נוספים גם ללימודים אלו מסלולי לימוד הכוללים טרנדים שונים דוגמת בישול בריא או בישול טיבעוני כסדנאות לציבור הרחב שהחל מתעניין בתחומים הללו וכן קורסי ניהול מסעדות שמיועדים למי שקצו בחיים במטבח ורוצים לפתוח מקום משלהם.
תחומי המלונאות והקולינאריה נמצאים בסכנה
סגירתו של בית ספר תדמור, מצטרף לשורה של טענות ומצוקות אחרות בתחום מלונאות והקולינאריה. בשנים האחרונות, פעם אחר פעם קוצצו מתקציב בתי הספר המקצועיים לבישול ולתחומי התיירות והמלונאות כספים רבים דבר שגרם לסגירת מסלולי לימוד רבים במכללות אלו ולקבלה של הרבה פחות תלמידים לשורותיהם. בעיקר הדבר מסכן ובעייתי לתושבי הדרום ושאר אזורי הפריפריה אשר במקרים רבים בתיה"ס הללו שימשו להם דרך להיקלט בשוק העבודה ולהפוך לאוכלוסייה יצרנית ותורמת.
אולי יעניין אתכם גם לקרוא על..
בתיה"ס למלונאות בסכנה
משרות פנויות בקיץ
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...