סדנאות מטבח טבעוני
בעקבות הנטייה של רבים כיום ללכת לקראת בעלי החיים ולהפוך לטבעונים, עולה השאלה כיצד להכין אוכל מזמין וטעים עם ההגבלות הקשות של עולם הטבעונות? בדיוק בשל השאלה הזו, עולים וצומחים כיום קורסים רבים העוסקים בבישול בריא, בב>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
סדנאות מטבח טבעוני
אחד הטרנדים הבולטים ביותר כיום בעולם, הוא טרנד הטבעונות. לפתע כולם מגלים את אכזריות תעשיית הבשר, מוצרי החלב והביצים ומנסים להימנע ממנה ככל שניתן. הבעיה היא, כיצד עם מה שנשאר- פירות, ירקות, קטניות וכולי ניתן להכין אוכל מזין, בריא וגם מזמין?
- מערכת ToStudy
- |
-
15/08/2013
- |
-
10:33
- |
-
3465
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
בעקבות הנטייה של רבים כיום ללכת לקראת בעלי החיים ולהפוך לטבעונים, עולה השאלה כיצד להכין אוכל מזמין וטעים עם ההגבלות הקשות של עולם הטבעונות? בדיוק בשל השאלה הזו, עולים וצומחים כיום קורסים רבים העוסקים בבישול בריא, בבישול טבעוני וכדומה. מטרתם של הקורסים היא לא תמיד רק ללמד בישול, אלא גם לתת ערך מוסף של גידולי ירקות אורגניים, שימוש במרכיבים יותר בריאים במזון ועוד. אז מה לומדים בקורסים הללו? על כך בכתבה זו.
|
|
בישול טבעוני- לנצל את הטוב של המטבח באופן טבעי.
|
|
|
שיטות שימור שונות וגידול עצמאי של ירקות ופירות
לרוב בקורסים אלו מתחילים מן הבסיס- איך ניצור אוכל טעים שאיננו יודעים היכן גדל המזון שלנו ומה הוכנס לתוכו? לכן כשלב ראשון, לומדים בקורסים אלו על גידול עצמאי של ירקות ופירות ויצירת גינה לשם כך המשתמשת בעקרונות אקולוגיים, איך משתמשים בקומפוסט וכיצד משמרים מזון לזמן ארוך בשיטות ייחודיות וטבעיות. אחרי שלומדים כיצד לייצר מזון וכיצד לשמר אותו בצורה טבעית אפשר לעבור לשלב הבא- בישול טבעוני במטבח הביתי שלכם.
לימודי בישול טבעוני
חלק זה של הקורס לא עוסק רק בבישול מרכיבים של אוכל אלא גם בהכנת משקאות טבעיים: למשל חלב סויה, חלב אורז, חלב קוואקר, הכנת לחמים טבעיים וכן מרקים, פשטידות וסלטים על בסיס ירקות ופירות טבעיים ועשבי תיבול. וכמובן, איך אפשר לדבר על בישול בלי לדבר על קינוחים? במטבח הטבעוני מצדדים בכך שניתן לאכול הכל, רק על טהרת הבריאות והחומרים הטבעיים ולכן בקורס זה, מוקדש גם חלק לעיסוק בקינוחים טבעוניים, טעימים ובריאים.
לימודי קינוחים טבעונים
החלק האחרון של קורסי הבישול הטבעוני/ בישול בריא מוקדש בד"כ לדובדבן שבקצפת: תרתי משמע! בחלק האחרון לרוב לומדים על קינוחים שונים: עוגות מקמח מלא למשל, עוגות ללא אפייה, תחליפי סוכר שונים וממתיקים טבעיים, הכנת חטיפים ובחלק מהמכללות גם תעודת גמר על עמידה בקורס בישול בריא.
על מה חשוב להקפיד כאשר מבררים לגבי קורס כזה?
חשוב כי מי שיעביר את הקורס, מעבר לידע בבישול יהיה בעל ידע בהרצאה והעברת חומר. כמו כן, אם מדובר בבישול בריא וטבעוני, חשוב שהאדם עצמו שמלמד יהיה טבעוני ומישהו אשר אכן יש לו וותק בסוג הבישול הזה. הרי שהדבר האחרון שתרצו הוא שינסו עליכם מתכונים חדשים תוןך כדי שיעור...
לקריאה נוספת:
מתעניינים בלימודי בישול? הכנסו לפורום לימודי בישול שלנו כדי לשאול ולקבל תשובות בכל מה שרציתם לדעת בנושא זה.
קולינאריה חדשה- בישול בריא
קורס בישול בריא
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...